Stress, hectiek, overprikkeld, kleurrijk zijn een aantal woorden die ik aan Fall Guys koppel. Deze kleurrijke game is onlangs uitgekomen en via PlayStationPlus is hij deze maand (augustus 2020) gratis te downloaden. Hoeveel kleur kan een mens aan? Hoe ga je eigenlijk de de druk om om alle rondes te presteren zonder dat je weet of je de finishlijn gaat halen?

Op 4 augustus kwam Fall Guys: Ultimate Knockout uit en je kan hem nu via de PlayStationPlus ‘ gratis’  downloaden. Deze abonnementsservice is beschikbaar vanaf €8,99 per maand. Het doel van de game is om met jouw personage van startpunt naar de finish te komen en je hebt een aantal obstakels waar je ‘even’  langs/door/over moet. Je personage kan je aanmaken voordat je van start gaat en in de loop van je spel aanpassen met vrijgespeelde skins.

Je start een leven met 60 personen, de eerste 45 personen gaan door naar de volgende ronde en zo blijf je na 5 levels over met een handjevol personages over. Degene die als laatste overblijft wint een mooie kroon, helaas wel een virtuele versie. Om tot een volgende ronde te komen doorloop je levels. Deze hebben verschillende obstakels. Een enkele keer kom je in een team terecht en moet je samenspelen maar meestal is het ieder voor zich.

https://cdn.gamer-network.net/2020/usgamer/Fall-Guys-Header-08042020.jpg/EG11/thumbnail/1920x1080/format/jpg/quality/65/fall-guys-server-connection-error-explained.jpg

De obstakels kunnen verschillend zijn. Zo kan je te maken krijgen met een level waarbij je door deuren heen moet beuken. Soms gaat het open, soms niet en dan moet je weer verder. Of er zijn allemaal draaischijven en spring je van de ene naar de andere om bij de finish te komen. Hoewel ik graag mag ontspannen bij een game, is dit soms een flinke portie stress. Met enige regelmaat val ik weer eens ergens af en moet ik of opnieuw beginnen of kom in een sneaky onderwereld terecht waarbij ik mijn pad kan vervolgen.

De levels zijn afwisselend maar als je vaak Fall Guys speelt zou je er best behendig in moeten raken. Ondanks dat er aangekondigd is dat er nieuwe levels aankomen, anders gaat het op den duur wel saai worden, kan je alles tot nu toe blijven spelen en oefenen tot je er zelf als een regenboog uit ziet. Het spel is erg kleurrijk en spreekt hierdoor kinderen ook erg aan. Mijn kinderen doen gerust mee en dan spelen we om de beurt tot iemand weer af is. Als je de finish hebt weten te halen mag je nog doorspelen.

Hoewel het soms erg frustrerend kan zijn om door de levels heen te worstelen, is het wel leuk om te spelen. Zodra je dan de finishlijn overkomt ben je ook echt heel erg blij! Het is een echte race en soms lijkt het wel een mierenhoop van verschillende personages.

Mening: hoewel het spel erg frustrerend kan zijn, is het ook erg leuk om te spelen. Zeker leuk om om de beurt te spelen en te zien wie er het verste kan komen. Soms zitten er vervelende spelers tussen die je proberen tegen te houden vlak voor de finishlijn of je expres dwars zitten. Maar verder is het vooral veel lol hebben. Het is wat mij betreft echt een must om in je game-collectie te hebben, zeker nu je hem tijdelijk gratis kan downloaden, mits je PlayStationPlus hebt.

Fall Guys is aan te schaffen via PlayStation of Steam met een richtprijs van €19,99.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.