We hebben er even op moeten wachten: een nieuwe en volledige Nintendo Direct. De laatste stamt alweer uit 2019 en daarna hebben we ook korte presentaties en partnerpresentaties voorgeschoteld gekregen. Ga er maar lekker voor zitten, want er is een hoop moois verteld.

Woww! Wat zat hij vol met nieuws die Nintendo Direct en hij duurde ook maar liefst 50 minuten. Enige wat we van tevoren wisten was info over Super Smash Bros, maar er kwamen ook nog zeker dertig andere games voorbij.

De hele presentatie terugkijken is hier mogelijk:

De presentatie begint met een trailer over Super Smash Bros waarin Pyra / Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 haar vechtkunsten gaan vertonen. De vechter wordt in maart toegevoegd.

Fall Guys
Groot en geweldig nieuws, want Fall Guys zal in de zomer van 2021 beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch. Meer hoeven we hier niet over te vertellen, want wie kent Fall Guys niet?

Outer Wilds
Jij bent het nieuwste lid van de Outer Wilds Ventures. Je bestuurt een ruimteschip om naar planeten te reizen waar restanten van een uitgestorven beschaving te vinden zijn. Deze zomer beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Famicom Detective Club
Twee klassieke moordmysteries worden speelbaar op de Nintendo Switch. Famicom Detective Club: The Missing Heir en Famicom Detectie Club: The Girl Who Stands Behind komen voor het eerst naar Europa. Vanaf 14 mei is de bundel verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Samurai Warriors 5
Een nieuw tijdperk van vechten breekt aan in Samurai Warriors 5. Duik in de Sengoku-periode en ontdek de verhalen van Nobunaga Oda en Mitsuhide Akechi. Vanaf deze zomer te spelen op de Nintendo Switch.

Legend of Mana
Wederom wordt een klassieker naar de Nintendo Switch gebracht. Vanaf 24 juni speelbaar als geremasterde versie met HD-graphics.

Bravely Default II
Red de kristallen en het continent Excillant met de hulp van de vier helden van het licht. Te spelen vanaf 26 februari.

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse
Bouw een horde zombies op om wraak te nemen op de stad door mensen aan je ondode leger toe te voegen. Speelbaar vanaf 16 maart.

Monster Hunter Rise
Hunters werken tijdens de Rampage samen om een horde monsters te verslaan die dreigen Kamura Village te vernietigen. Vanaf 26 maart verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Mario Golf: Super Rush
Mario en zijn vrienden gaan lekker ontspannen met een potje golf. Ook op de Nintendo Switch. De prachtigste banen zijn speelbaar en veel personages uit het Paddenstoelenrijk brengen een bezoekje aan de banen. Nieuwe spelmodi zijn beschikbaar, waaronder Speedgolf en een avontuurstand. Sla die hole-in-one vanaf 25 juni.

Tales from the Borderlands
Keer terug naar het ruige Pandora. Deze Switch-versie bevat alle vijf episodes vol bekende personages en humor. Te spelen vanaf 24 maart.

Capcom Arcade Stadium
32 populaire arcadeklassiekers van Capcom zijn nu te spelen op de Nintendo Switch. Dynasty Wars, 19XX, 1943, Street Fighter II etc etc.

Plants vs. Zombies: De strijd om Neigborville Complete Edition
Ga de strijd aan op de Nintendo Switch in deze maffe shooter. Vanaf 19 maart te spelen op de Nintendo Switch.

No More Heroes 3
Als huurmoordenaar Travis Touchdown vecht je je naar de top van het Superhero Ranking-toernooi. Je beschikt over dodelijke vaardigheden, dus dat wordt vanaf 27 augustus ongetwijfeld een eitje.

Neon White
Ontrafel de winter van 2021 de mysteries van de hemel en roei demonen uit in Neon White. Als huurmoordenaar White dien je tegen demonen te strijden om je plekje in de hemel op te mogen eigenen.

DC Super Hero Girls: Teen Power
Gebaseerd op de Cartoon Network-show speel je als tienerversie van klassieke DC-superheldinnen, waaronder Batgirl, Supergirl en Wonder Woman. Te spelen vanaf 4 juni op de Nintendo Switch.

Miitopia
Een remake van de Nintendo 3DS-versie voor de Nintendo Switch. Beleef een hilarisch avontuur met je vrienden, familie of wie je maar wilt en voorkom dat de heer van het duister nog meer gezichten steelt. Vanaf 21 mei verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Animal Crossing: New Horizons + Super Mario Bros. 35th Anniversary
Hoera Super Mario bestaat 35 jaar en ook in Animal Crossing zal dat gevierd worden. Kleed je eiland aan in Super Mario-stijl, maar ook jijzelf kunt je kleden in iconische kleding. De Super Mario Bros.-voorwerpen zijn vanaf 1 maart verkrijgbaar en de update is gratis verkrijgbaar vanaf 25 februari.

Project Triangle Strategy
Dit is de voorlopige titel van deze tactische RPG van Square Enix waarin gevechten plaats vinden op terrein met hoogteverschillen. De game verschijnt pas in 2022, maar een demo is nu al te spelen.

Star Wars: Hunters
Een oproep aan alle hunters. Heb jij het in je? Een competitieve, gratis te spelen online game welke zich afspeelt tussen Star Wars™: Return of the Jedi en Star Wars™: The Force Awakens. Ga de strijd aan in deze third-person shooter in 2021.

Knockout City
Vorm een team en neem het op tegen rivaliserende teams in Knockout City. Vanaf 21 mei te spelen op de Nintendo Switch.

World’s End Club
De strijd om te overleven begint nu. Als lid van de Go-Getters-Club moet je koste wat kost zien te overleven. Van de makers van Danganronpa en Zero Escape is deze side-scrolling-actie-game te spelen vanaf 28 mei.

Hades
Een fysieke release van Hades wordt op 19 maart uitgebracht, inclusief een downloadcode van de soundtrack en een tof handboek.

Ninja Gaiden Master Collection
Drie titels uit de serie gebundeld in één release. Vanaf 10 juni te spelen op de Nintendo Switch.

Hyrule Warriors: Age of Calamity
De strijd is nog niet gestreden, want er komen twee DLC met uitbreidingspassen aan voor Hyrule Warriors: Age of Calamity. Vanaf 28 mei te spelen.

Ghosts ‘n Goblins Resurrection
Als ridder Arthur ga je monsters verslaan in het demonenrijk. Nu tevens met lokale coöpstand beschikbaar. Help Arthur op zijn avontuur met een van de drie hulppersonages: Barry biedt bescherming, Kerry brengt je van A naar B en Archie bouwt bruggen. Vanaf 25 februari verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

SaGa Frontier Remastered
Acht hoofdpersonen en acht meeslepende reizen. Deze remaster van de klassieke RPG wordt op 15 april uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Apex Legends
Een vanaf 9 maart gratis te spelen battle royale. Ter ere van de legendarische release van de game krijgen alle spelers op de Nintendo Switch een nieuwe Legendary Pathfinder-skin en 30 gratis levels voor de Season 8: Mayhem Battle Pass. Bovendien kun je tot twee weken na release dubbele XP verdienen als je op de Nintendo Switch speelt.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
Helaas geen aankondiging van de nieuwe Zelda, maar wel ander Zelda-nieuws. The Legend of Zelda: Skyward Sword wordt opnieuw uitgebracht voor de Nintendo Switch. Ook wordt er een speciale set Joy-Con-controllers op de markt gebracht: de rechter-Joy-Con is ontworpen in de stijl van het Meesterzwaard, terwijl de linker-Joy-Con het motief van een Hyliaans schild heeft. Tevens is het spel voor het eerst volledig in het Nederlands te spelen.  Skyward Sword is vanaf 16 juli te spelen.

Splatoon 3
We gaan er uit met een knaller! Het derde deel in de Splatoon-serie is aangekondigd. We gaan een nieuw gebied verkennen, namelijk de Splatlands. In 2022 gaan we terug naar de inkt in Splatoon 3.

De presentatie zal bomvol, maar om persoonlijk eerlijk te bekennen zat er dit keer weinig materiaal in waar ik persoonlijk heel enthousiast van werd. Werden jullie wel enthousiast? Laat het ons vooral weten.

Hoogstwaarschijnlijk is dit niet de laatste perspresentatie van dit voorjaar, want er komt ongetwijfeld nog een speciale Pokémon-presentatie aan om de 25e verjaardag te vieren.

© Nintendo Co., Ltd., of Kyoto, Japan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.