Na een lange tijd kwam er eindelijk weer eens een Nintendo Direct die maar liefst 50 minuten duurde. We hadden stiekem gehoopt dat we meer te weten zouden krijgen over de sequel van Legend of Zelda: Breath of the Wild. Helaas moeten we iets langer wachten. Maar er komt wel een HD-versie van Skyward Sword uit deze zomer. Er gaan geruchten dat ook de succesvolle Wind Waker en Twilight Princess naar de Switch komen.

Dit jaar viert The Legend of Zelda-franchise alweer hun 35ste verjaardag. Een grote mijlpaal voor deze populaire gameserie die nog steeds geliefd is door jong en oud. Ook al had ik gehoopt dat we meer informatie zouden krijgen over Breath of the Wild 2 en ik een beetje teleurgesteld was, zag ik de aankondiging om een HD-versie van Skyward Sword uit te brengen niet aankomen. Ik had eerder Phantom Hourglass voor de Nintendo DS verwacht, maar kennelijk moeten de controls en graphics veel meer aangepast worden dan Skyward Sword, die exact 10 jaar geleden (25th Anniversary) op de Nintendo Wii is uitgekomen.

Toch zijn er geruchten opgedoken dat er nog twee klassieke Zelda-games naar de Nintendo Switch komen. En mogelijk dit jaar nog. De twee die worden genoemd zijn de Wind Waker (GameCube in 2003) en Twilight Princess (GameCube 2006). Maar het interessante is dat beide games al een remake hebben gekregen op de Nintendo Wii U 10 jaar na release. Dus waarom nogmaals een HD-versie uitbrengen op de Nintendo Switch?

Waar komen deze geruchten opeens vandaan? Volgens de bron, VGC journalist Andy Robinson, kunnen de fans 100 procent vanuit gaan dat beide games dit jaar nog gaan uitkomen op de Switch. Dit zegt hij op Twitter:

Twijfel je of deze geruchten waar zijn? Hij is ook degene die naar buiten bracht dat er een Super Mario 35th Anniversary Collection zal komen. Dus moeten we dit gerucht nu gaan geloven? Je zou het bijna  willen geloven. Tot die tijd moeten we geduldig wachten en ons vermaken met één van de prachtige Zelda-games.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.