Het is inmiddels al een aantal jaar geleden dat er een nieuwe game in de iconische Worms-franchise is uitgekomen, maar het ziet er naar uit dat we binnenkort weer met de schietgrage wormpjes aan de slag kunnen. De Britse ontwikkelaar en uitgever Team 17 Digital heeft namelijk Worms Rumble aangekondigd, wat een real-time arena shooter moet worden, waarbij 32 spelers het tegen elkaar opnemen.

De slogan van Worms Rumble luidt: “Get ready to rumble in Deathmatch or Last Worm Standing modes where you’re only ever a Holy Hand Grenade away from death!” Voor fans van de Worms-franchise zal dit niet heel onbekend in de oren klinken, maar toch heeft deze release iets speciaals. Worms Rumble zal namelijk de eerste game binnen de franchise zijn waarbij er sprake is van real-time gameplay.

In Worms Rumble zullen 32 spelers het tegen elkaar opnemen in de Battle Royale (Last Worm Standing) en Deatchmatch speelmodi. De game zal multi-platform crossplay ondersteunen, dus spelers die op verschillende platformen spelen kunnen in dezelfde match terecht komen.

De game zal verschillende opties bevatten om je wormpje te customizen, en zowel de klassieke als geheel nieuwe wapens zullen beschikbaar zijn om mee te nemen in het gevecht. Denk hierbij ook aan favorieten als Bazooka, Holy Hand Grenade, Hand Cannon en Baseball Bat.

Verder zullen er verschillende evenementen worden georganiseerd, die in seizoenen worden uitgerold. Spelers kunnen deelnemen aan community uitdagingen en met nieuwe gameplaymechanieken en wapens experimenteren in het zogenaamde Lab.

Hoewel de trailer geen vernietigbare omgevingen laat zien, heeft Team 17 Digital laten weten dat dit zeker wel het geval zal zijn. Per map zal verschillend zijn wat kan worden vernietigd.

Een specifieke releasedatum is nog niet bekendgemaakt, wel zal de game dit jaar nog moeten uitkomen. Spelers kunnen zich alvast opgeven voor de closed beta. De game zal, volgens de trailer, worden uitgebracht op PC (Steam) en PlayStation 4.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Worms Rumble:

© TEAM 17 DIGITAL

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.