Het battle royale-genre is inmiddels niet meer weg te denken binnen te gamewereld en bijna elke ontwikkelaar heeft inmiddels wel zijn eigen battle royale-game uitgebracht. Zo nu ook Ubisoft, die nu officieel hun nieuwe free-to-play urban battle royale first-person shooter onthuld hebben. De game gaat Hyper Scape heten en zal tot en met 7 juli gratis te spelen zijn in de testfase op PC.

In Hyper Scape reizen spelers af naar de verre toekomst van 2054 om deel te nemen aan de actievolle en snelle matches die zich afspelen in de virtuele stad Neo Arcadia. Hier nemen 100 spelers het tegen elkaar op om uiteindelijk de overwinning te claimen. Er kan er maar één de winnaar zijn.

Vergelijkbaar met de battle royale-game Apex Legends, kan er gespeeld worden in teams van drie spelers (Crown Rush-modus), of kan er solo deel worden genomen aan de matches (Dark Haze-modus). De game is ontworpen als een snelle en intense battle royale-ervaring, waarbij er sprake is van dynamische vuurgevechten, die snel overgaan van smalle straatjes naar open daken en dodelijke interieuren.

De game onderscheidt zich van andere battle royale-games door de zogenaamde Hacks te introduceren. Dit zijn vaardigheden die, net als wapens, te vinden zijn als loot. Hacks bieden aanvallende en verdedigende mogelijkheden voor alle speelstijlen, waaronder het neerleggen van mijnen, vijanden zoeken, je team beschermen met een grote muur, of onzichtbaar te worden om je vijanden te besluipen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van alle Hacks die te vinden zijn in Neo Arcadia. Daarnaast zijn zowel de wapens als Hacks te upgraden door middel van de Fusion-feature, die zorgt voor sterkere varianten van deze items.

De onvoorspelbare manier waarop de stad Neo Arcadia oplost in verschillende patronen, zou een nieuwe draai aan de battle royale-formule moeten geven. Ook de unieke Echo-feature is nieuw en houdt spelers actief in de strijd, zelfs als ze al verslagen zijn.

Aan het einde van een Hyper Scape-match begint de showdownfase, waarbij er een kroon in de stad wordt geplaatst. Spelers hebben hierdoor twee manieren om de overwinning te behalen; de kroon zien te bemachtigen en deze 45 seconden bij zich te houden, of door de laatste speler of team in leven te zijn.

Hyper Scape is tot en met 7 juli gratis speelbaar tijdens de technische test op PC. Meer informatie over deelname hieraan is te vinden op de Hyper Scape-website.

Tijdens de test zijn beide speelmodi beschikbaar (Crown Rush en Dark Haze), en kunnen spelers ook de gratis Battle Pass testen, die bestaat uit 10 tiers. Alle voorwerpen en progressie worden meegenomen naar de latere live fases en de volledige lancering.

© UBISOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.