Een van de Pokémon-games die tijdens de Pokémon Presents-presentatie werd laten zien is Pokémon Café Mix. Een gratis te downloaden puzzelgame voor de Nintendo Switch en mobiele apparaten. In deze game ben je in het bezit van een schattige café waar Pokémon graag langskomen om te drinken en een hapje te gaan eten.

Ik werd nieuwsgierig naar dit schattige puzzelspel, omdat het grafisch er leuk uitzag. Grappige, cartoon tekenstijl dat als vertrouwd en warm aanvoelt. Samen met jouw partner Eevee ben je eigenaar van een klein café waar Pokémon graag langs willen komen. Het menu is nog klein, maar heeft zeker potentie om meer overheerlijke drank en eten te kunnen serveren. Mits je voldoende (nieuwe) klanten langskomen, vriendschappen maakt en zelfs nieuwe personeelsleden kan aannemen.

Om dat te kunnen doen moet je opdrachten succesvol uitvoeren. Dit zijn puzzelopdrachten. Deze opdrachten zijn verfrissende dranken en smakende eten serveren aan jouw Pokémon-klant. Elke puzzel is anders. Het is de bedoeling dat je een gekozen Pokémon-icoon moet linken met dezelfden. Hoe meer links, hoe hoger jouw score wordt en speciale abilities geactiveerd kunnen worden van jouw gekozen Pokémon. De puzzelopdracht moet binnen een aantal beurten voltooid worden anders kost het een leven of moet je 900 golden apricots (een Pokémon betaalmiddel) inleveren om opnieuw de puzzel succesvol te kunnen behalen.

Wanneer je met een vaste klant een fantastische vriendschap hebt opgebouwd kan hij bij jou aan de slag gaan. Ieder Pokémon heeft zijn eigen specialiteit. Zo is bijvoorbeeld Charmander goed in dranken maken en Snubbull in eten bereiden. Voordat je de opdracht aangaat, kan je zien welke stafflid het beste kan presteren bij de opdracht. Een heel handige tip en maak ook zeker gebruik van. Want op den duur worden de opdrachten moeilijker en is het handig dat je wel de juiste Pokémon gaat gebruiken om de opdracht te kunnen behalen.
Na een hoeveelheid aan opdrachten worden er steeds meer accessoires en ingrediënten/tools aan de café toegevoegd. Je trekt nieuwe type klanten aan en je kan nieuwe recepten maken. En op den duur wordt jouw café te klein en moet je een grondige verbouwing ondergaan om een nog grotere ruimte met zitplaatsen te creëren.

Het is een gratis te downloadbare game, maar let er op dat je wel in-game aankopen kan doen mocht je vastzitten in een bepaald opdracht. Hiervoor waarschuwt het spel tijdens het opstarten. Ik heb deze optie niet geprobeerd, omdat ik het niet nodig vind. Raak je levens op en je wilt geen tijd eraan uitgeven, dan worden deze tot een maximaal van 5 levens per dag aangevuld in een tijdslimiet van 25 minuten per leven. Heb even geduld of anders wacht je tot de volgende dag.  Het is geen culinair, hoogwaardige Pokémon-game, maar zeker leuk om de tijd te verdrijven mocht je niks te doen hebben.

Pokémon Café Mix is gratis te downloaden en verkrijgbaar op de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch en App Store  en Google Play voor de mobiele apparaten.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.