Het ziet er naar uit dat Cyberpunk 2077 een tikkeltje anders zal gaan zijn in Japan, dan de versie die wij Europeanen zullen spelen. CD Projekt RED heeft namelijk bevestigd dat de Japanse versie van Cyberpunk 2077 gecensureerd zal moeten worden. Dit in verband met de eisen van het Japanse ratingbureau Computer Entertainment Rating Organization (CERO). De veranderen zullen echter alleen cosmetisch zijn, dus er zal geen sprake zijn van aangepaste gameplay-elementen.

De Japanse versie van Cyberpunk 2077 zal vooral een verandering brengen in de weergave van naakte personages in de game. Zo zullen naakte personages voorzien worden van ondergoed en worden scènes waarin seksuele content te zien is aangepast. Daarbij komt ook kijken dat de omstreden mogelijkheid om je genitaliën aan te passen ook afwezig zal zijn in de Japanse versie van de game. Zelfs de billboards en graffiti in de game zullen aangepast worden, als ze te aanstootgevend zijn. Daarnaast zal ook het geweld in de game worden verminderd en vliegen er minder afgehakte ledematen in de rondte.

De nieuwe game van CD Projekt RED heeft een globale leeftijdsaanduiding van 18+ gekregen. Ondanks dat sommige spelers vreesden voor een ban of censuur in Australië, zal dit niet het geval zijn. De game zal enkel in Japan gecensureerd worden.

Cyberpunk 2077 is een open-wereld-game, dat actie en avontuur combineert. De game speelt zich af in het futuristische Night City, een megalopolis dat geobsedeerd is door macht, glamour en lichaamsmodificatie. Jij speelt V, een huurling die uit is op een unieke implantaat dat de sleutel tot onsterfelijkheid zou zijn. Je krijgt de mogelijkheid de cyberware, vaardigheden en speelstijl van jouw personage aan te passen en de grote stad te verkennen, waarin jouw keuzes het verloop van het verhaal beïnvloeden, alsook de wereld om je heen.

De game zal worden uitgebracht op 19 november, op PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. Daarnaast is er ook een Netflixserie op komst en zal er een comic worden uitgebracht.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.