Onlangs kregen we het verdrietige nieuws te horen dat op 19 juni acteur Sir Ian Holm overleden is overleden, op 88-jarige leeftijd. De acteur is onder andere bekend van zijn rol in de The Lord of the Rings-films, als Bilbo Baggins, maar heeft ook Frodo Baggins gespeeld in de BBC-versie, dat in 1981 werd uitgezonden op de radio. Het verdriet onder de The Lord of the Rings-fans was uiteraard groot. Hij werd dan ook op verschillende servers geëerd in de game The Lord of the Rings Online.

Bron: Ch_Mell op Reddit

Spelers kwamen massaal bij elkaar om hun condoleance uit te spreken en de overleden acteur te eren. Op de Belegaer-server verzamelden sommige spelers zich bij Bilbo’s huis Bag End, waar ze vuurwerk afstaken, muziek speelden en wensten ze Sir Ian Holm een goede laatste reis. Op de Laurelin-server werden vergelijkbare bijeenkomsten georganiseerd. Sterker nog, er kwamen op een gegeven moment zoveel spelers bij elkaar in The Shire, dat de server het er moeilijk mee kreeg om zoveel spelers tegelijk te huisvesten. “My understanding is it basically broke the whole Shire during the gathering lol. And I couldn’t be more approving,” vertelt één van de spelers aan op Reddit die aanwezig was bij deze enorme bijeenkomst. Verder kwamen spelers ook op andere plekken bijeen, zoals bijvoorbeeld Rivendell, om Sir Ian Holm te herdenken.

Niet alleen spelers hebben op deze manier de overleden acteur herdacht, maar ook de makers van The Lord of the Rings Online hebben iets speciaals geörganiseerd. In de game is er namelijk nu een quest beschikbaar dat draait om de verjaardag van Bilbo Baggins; Bilbo Baggin’s Birthday Adventure. Deze quest was speelbaar tot 23 juni. Daarnaast is ook het Spring Festival verlengd en zal nu tot 29 juni speelbaar zijn.

Sir Ian Holm is 19 juni, op 88-jarige leeftijd overleden aan de ziekte van Parkinson. Naast zijn rol als Bilbo Baggins in The Lord of the Rings, was hij ook bekend als de androïde Ash in Alien en heeft hij in vele andere films gespeeld.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.