Het ziet er naar uit dat er nóg een game gaat komen, die zich afspeelt in Midden-Aarden. Eerder al hadden we de komst van The Lord of the Rings: Gollum aangekondigd, dat ontwikkeld wordt door Daedalic Entertainment, maar nu blijkt Warner Bros. Games ook een The Lord of the Rings-game in de maak te hebben. Via Twitter hebben zij namelijk aangekondigd dat zij in samenwerking met NetEase een mobiele game aan het ontwikkelen zijn, genaamd The Lord of the Rings: Rise to War.

De game zal zich afspelen in de Derde Era van Midden-Aarde, wat ook de periode was waarin de films van Peter Jackson en natuurlijk de legendarische boekentrilogie van J.R.R. Tolkien zich afspeelden. Dit is namelijk het tijdperk dat begon na de eerste nederlaag van Sauron, waardoor de Ene Ring uiteindelijk bij Frodo Baggins terecht is gekomen en hij de zware taak krijgt om deze te vernietigen in de Doemberg.

Over The Lord of the Rings: Rise to War is verder nog weinig bekend, behalve dat het een mobiele strategiegame gaat worden en dat er een hoop iconische personages en locaties in voor zullen komen, die we kennen uit de originele trilogie. Wel heeft WB Games al het eerste artwork laten zien in hun Tweet, die hieronder zichbaar is. Daarin is Minas Tirith te zien, dat aangevallen wordt door Nazgûl en een enorm leger aan Orks en Uruk-Hai. Hoewel er gesuggereerd wordt dat de mobiele game zich vooral baseert op de boeken van J.R.R. Tolkien, is de visuele stijl overduidelijk geïnspireerd door de films.

De game wordt ontwikkeld samen met het NetEase, dat bekend is van andere mobiele games zoals Diabl Immortal. Verder heeft het bedrijf er ook voor gezorgd dat diverse Blizzard-games speelbaar zijn in China.

Het is helaas nog onbekend wanneer The Lord of the Rings: Rise to War moet gaan uitkomen en voor welke mobiele platformen de game beschikbaar gaat zijn, maar daar zullen we binnenkort vast meer over horen.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.