Onlangs heb ik Exploding Kittens al voor jullie mogen reviewen. Dit was de zogenaamde kind-vriendelijke versie, deze 18+ editie gaat een flinke stap verder en kan voor sommige mensen zelfs als licht shocking ervaren worden. Daarom adviseer ik om dit te lezen als je 18+ en open minded bent.

Het principe van deze 18+ editie van Exploding Kittens is eigenlijk hetzelfde. Alleen is deze versie een stuk grover en schunniger is dan de andere versie die ik al heb mogen spelen. Hoewel op de kleine handleiding staat dat je de regels niet moet lezen, is het handig om dit toch wel even te doen. Dan kom je erachter dat het eigenlijk simpel is en je vrij snel kan beginnen. Zoals ik in mijn eerdere review al aan heb gegeven zou je het spel in twee minuten zou kunnen leren, moet je het spel spelen om het te leren spelen.

Ook in deze versie zitten weer kaarten met afbeeldingen die je toch soms even extra moeten laten nadenken. Zoals ik al aangaf zijn ze grover en minder geschikt voor tere zielen. Sommige teksten zijn best heel lollig, grof, schunnig maar heel lollig. Je hebt wel een beetje donkere humor nodig om dit spel te kunnen waarderen.

Exploding Kittens is geschikt voor 2-5 spelers. Als je twee decks hebt kan je tot een maximum van 9 spelers gaan. In totaal zijn er 56 kaarten en is het doel dat iedereen weggespeeld gaat worden (door een ontploffing!) En er eentje overblijft, die dan ook meteen de winnaar is. Om te zorgen dat je niet ontploft heb je een ontmantel kaart. Iedere speler krijgt er eentje maar dan moet je er voor zorgen dat je hem zolang mogelijk blijft houden.

Deze versie van Exploding Kittens is zeker leuk voor een avondje met vrienden die van katten, explosies, tietentovenaars en soms ook billen houden. Exploding Kittens 18+ is onder andere te koop via Bol.com voor €19,95.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.