Via een Facebookpagina kwam ik in aanraking met de reviewclub, iemand liet weten dat hij een product mocht reviewen voor deze website. Dat sprak me aan en toen heb ik mij ook aangemeld. Afgelopen december mocht ik mijn eerste product testen en nu ben ik geselecteerd om deze LEGO Minecraft 31164 set te reviewen. Deze set is op de markt gekomen naar aanleiding van de nieuwe Minecraft Dungeons game (review volgt snel!)
Het aanmelden op deze website is geheel gratis! Met enige regelmaat verschijnen er mailtjes met daarin producten die getest mogen worden door het publiek. Je kan je voor zoveel mogelijk producten aanmelden als je wilt en beschikbaar zijn. Uiteindelijk beslissen ze bij de reviewclub wie het mag gaan testen. Zo kreeg ik dus een email met daarin een hele lijst aan LEGO producten om te reviewen. Ik heb me voor alle LEGO sets aangemeld en moest hiervoor per set een vragenlijst invullen. Aan het einde van de lijst kan je aangeven waarom jij geschikt bent om dit product te mogen reviewen. Nou, in mijn geval zou ik niet alleen een review voor ze schrijven op een (nog nader te bepalen) platform maar ook voor jullie!


De LEGO Minecraft Slag om Redstone set 21163 is dus een nieuwe set van het gelijknamige computerspel Minecraft. Eerlijk is eerlijk, de game zelf heb ik nog steeds niet gespeeld, maar ik ben al wel wat informatie rijker na het lezen van bijvoorbeeld Boek Review: Minecraft – Avonturen op Woodsword: In de Game (deel 1). Minecraft is duidelijk te herkennen aan de vierkante vormen en dat zie je ook weer terug in LEGO. Want ook hier bouw je natuurlijk ook een eigen wereld in. Dus als het tijd is om achter je Minecraft game weg te gaan, kan je aan de slag met de LEGO en zo zelf avonturen bedenken en werelden bouwen.


In deze set gaat het om de Slag van Redstone en heb je een viertal personages en een Piggy Bank. Deze personages zijn Hex, Hedwig, Hal en Valorie en ze gaan de strijd aan met het reusachtige redstone monster en de redstone golem. Met natuurlijk de bijbehorende wapens in Minecraft stijl. De set bestaat uit 504 steentjes die verdeeld zijn over een drietal zakjes en er zijn twee bouwboekjes. In deze zakjes kunnen ook nog kleinere zakjes met kleine onderdelen voorkomen. Niets hoeft voorzien te worden van een sticker, de stukjes zijn al vooraf voorzien van de juiste print.


Speciaal voor jullie heb ik eerst alle LEGO steentjes uitgestald en een foto gemaakt. Dit kan het bouwproces makkelijker maken, maar zal ook wat meer bouwtijd en kan misschien bouwplezier geven.


De eerste twee poppetjes zijn Hal en Hedwig. Al klopt Hal volgens mij niet helemaal, op de doos staat hij namelijk met een grijze broek afgebeeld. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.


Na het openen en bouwen van het eerste zakje is dit het resultaat. De wapens zijn leuk in Minecraft stijl afgebeeld. En er zou al een eerste strijd kunnen plaatsvinden.


Nog twee zakjes over en ik mag door met zakje nummer twee.


Ook nu weer alle steentjes uitgestald. Voor mij als ervaren LEGO bouwer (ik heb al zoveel gebouwd inmiddels) zitten er blokjes tussen die ik ook nog niet eerder heb gezien. Interessant om te zien waar ze voor ingezet worden.


Maak kennis met Valorie en Hex! Deze hebben van het eerste zakje waarin de wapens zaten een eigen setje gekregen.


Ook tijdens het bouwen uit zakje twee begint het eerste deel van dit grote monster tevoorschijn.


Tijd voor het derde en laatste zakje om te de rest van het monster te bouwen! Als alles gebouwd is, krijg je het volgende te zien.. En kan de strijd losbarsten!


De set was heel leuk om te bouwen. Zoals ik al heb aangegeven is dit voor mij niet een eerste LEGO set, maar ook zeker niet de laatste die ik zal bouwen. Ik denk dat dit heel goed aansluit bij de Minecraft spelers. Hoewel op de doos staat 8+ (dus acht jaar en ouder) zou een kindje van zes dit ook kunnen bouwen, mits hij of zij geduld heeft en goed de instructies uit het boek volgt.

Al met al ben ik een uurtje bezig geweest met het bouwen. Hoewel ik door het neerleggen van alle steentjes voor de foto’s er iets meer tijd in is gaan zitten, was het een leuke set om te bouwen. Ik geloof ook echt dat je een Minecraft fan hier heel erg blij mee kan maken. Dus als je nog een leuke set zoekt voor een verjaardag, dan is dit zeker een tip! Deze set kost op de LEGO website €54,99, maar onder stukje waar te koop in het artikel over de wondere wereld van LEGO kan je zien waar je makkelijk prijzen kan vergelijken.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.