Als je op zoek bent naar een museum met een hele hoop games en (spel)computers, dan moet je bij Bonami in Zwolle zijn! Met een uitgebreide collectie aan games, consoles en speciaal uitgelichte tentoonstellingen is een bezoekje aan dit museum het wel waard.

In een ruimte van maar liefst 3000m2 kan je je ogen flink de kost geven. Dit alles is in 1998 gestart door Naomi en John Groenewold die thuis zijn begonnen met het verzamelen van (spel)computers. Met de huidige ruimte blijkt het wel dat ze hun eigen collectie flink hebben weten uit te breiden. Op verschillende evenementen stellen ze consoles ter beschikking waaronder arcadekasten waar bezoekers op kunnen spelen. Er vinden diverse samenwerkingen plaats tussen Bonami en andere partijen om hun krachten te bundelen. Ook zijn er meerdere malen in een jaar beurzen, op locatie, die worden georganiseerd om je collectie thuis uit te breiden met klassieke games of consoles.

Op dit moment hebben ze naast een hele uitgebreide collectie aan games en computers ook een drietal tentoonstellingen die je kan bewonderen.

PONG
We hebben nog even de tijd maar in principe is de PONG collectie van Rene Lips tot en met 31 mei 2030 in het museum te bewonderen. Met maar liefst meer dan 400 verschillende! PONG TV spellen is dit zeker een unieke collectie.

Largest collection of boxed games
Een ware Guinness World Records deelnemer zijn collectie is te bewonderen. Het betreft Anne Bras die een collectie ‘big boxes’ heeft verzameld. Vroeger werden computergames in een zogenaamde big box verkocht. De doos had bijna het formaat van een A4 en werd gevuld met wat extraatjes voor degene die een game kocht. Anne Bras heeft maar liefst 1832 boxed PC games, volgens de laatste telling op 17 juni 2017, en is hiermee dus wereldrecord houder.

Jazz Jackrabbit
Halverwege december 2019 is er een ruimte beschikbaar gesteld voor een Jazz Jackrabbit collectie! Het groene konijn kwam in 1994 uit op een diskette en uiteindelijk was hij ook speelbaar via een CD-ROM. De Jazz Jackrabbit collectie is van Anne Bras en en bevat naast games ook diverse merchandise producten. Deze collectie zou in 2020 ook te bewonderen zijn, hopelijk trekken ze dit nog een jaartje door.

PlayStation 5 Experience Zone
Ondanks dat het museum, vanwege het coronavirus, momenteel gesloten is, zijn ze toch druk bezig! Ze zijn momenteel een PlayStation 5 Experience Zone aan het realiseren, de PlayStation 5 zal onder andere in het Bonami Spelcomputer museum als een van de eerste speelbaar zijn voor het publiek.

Naast dit nieuwe speeltje kan je je ook in een ware arcadehal, de geschiedenis, verliezen door de diverse arcadekasten die er staan. Zo maken oud en nieuw kennis met elkaar en is heel veel speelbaar in het museum. Je kan het bijna zo gek niet bedenken maar op de website alleen al kan je van A tot Z allerlei titels vinden of merken van computers en spellen. Ook al kan je er nu niet heen, kan je toch diverse filmpjes online bekijken die in de afgelopen jaren zijn gemaakt. Zo heb je alvast een leuke impressie tot wanneer je er zelf heen kan gaan.

Het museum is voor iedereen van 0 tot 105! Normaal is het museum open van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 en betaal je €15,00 per persoon. Tot 4 jaar is de entree gratis. Het is ook mogelijk om op vrijdagavond of zaterdagavond een bezoekje te brengen van 18:00 tot 22:00 uur. Let wel op dat personen tot en met 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen mogen. Dit vanwege de PEGI wetgeving. Daarnaast mogen er maximaal 4 jongeren per betalende volwassene naar binnen. Je kan ook een verjaardagsfeestje vieren, voor meer informatie hierover verwijs ik je naar de website.

Meer informatie kan je vinden via de volgende website en socials:
Website: Computermuseum.nl
Facebook: spelcomputermuseum
YouTube: Bonami Games & Computers

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.