Wauw, de insteek van dit artikel zou zijn om iedereen te interesseren naar de museums te gaan die ons landje te bieden heeft. Maar nu met het Coronavirus blijven we massaal thuis. Toch willen we delen wat er straks allemaal te doen zal zijn als we weer ‘vrij zijn’.

Er zijn namelijk diverse museums in Nederland te vinden met een game-tintje. Een museum compleet in stijl van computer(games), of juist iets met je favoriete personage uit een film of serie. Komende week delen we elke dag een museum met je die goed in ons straatje past. Om je alvast warm te draaien hebben we een aantal museums waar je niet voor in een rij hoeft te wachten, geen entree voor hoeft te betalen en je vanuit je luie stoel kan rondkijken. Hoewel dit natuurlijk erg aantrekkelijk klinkt, is het wel het allerleukste om het in het echt te zien.

45% van de Nederlanders zegt cultuurbezoek te missen nu deze sector op slot zit vanwege de coronamaatregelen, blijkt uit onderzoek door onafhankelijk onderzoeksbureau DirectResearch. Vooral het gemis van ontspanning, het plezier en de gespreksstof die cultuur met zich meebrengt. Ook missen ze de manier waarop het hun nieuwsgierigheid prikkelt. Er is grote behoefte aan ‘het hoofd leeg maken’ in deze gekke tijden. Dat terwijl er aan het einde van 2019 het vertrouwen in de culturele sector tot recordhoogte was.

Komende week is er een in plaats van een ‘gewone’ Nationale Museumweek, maar een digitale versie. Laten wij nu eens goed zijn in de digitale wereld, dus dit is ons op het lijf geschreven. Op de website van nationalemuseumweek.nl kan je zien wat er allemaal te doen is en welke museums er in jouw regio mee doen. Of wil je liever naar een ander museum in een andere regio? Je kan selecteren op de website welke provincie je heen wilt. Ook kan je naast een rondleiding deelnemen aan een workshop, spel, lezing, masterclass of speurtocht. In totaal zijn er 183 online extra’s te vinden. Wil je liever direct naar één van de grote museums die Nederland te bieden heeft, neem dan een kijkje in onderstaande musea.

Het Rijksmuseum in Amsterdam
Wandel hier virtueel door het museum waar je onder andere de Nachtwacht kan bekijken.

Van Gogh Museum in Amsterdam
Bekijk hier alle prachtige kunst via een virtuele sessie.

Meerdere museums hebben een online ervaring voor je. Deze zijn in het buitenland en dan ga je dus virtueel de grens over.

Nog meer museums bekijken? Neem dan een kijkje op de website van de ANWB of Tis hier geen hotel of natuurlijk op nationalemuseumweek.nl.

Banner image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.