Nog niet bekend met Google Stadia? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ook wanneer je al wel bekend bent met Google Stadia, maar nog niet met de Pro-versie hebben we goed nieuws. Tijdelijk is Stadia Pro voor iedereen gratis te proberen.

Kort door de bocht gezegd komt het er op neer dat je helemaal gratis toffe games kunt uitproberen en dat maar liefst twee maanden lang. Ook Google komt hiermee de thuiszitters tegemoet door entertainment te bieden, of wellicht omdat Google Stadia niet al te best ontvangen is en ze hiermee iedereen willen laten kennismaken met de “dienst”.

Wanneer je je aanmeldt krijg je direct twee maanden gratis Stadia Pro en directe toegang tot 9 games, waaronder GRID, Destiny 2: The Collection en Thumper. In de winkel heb je toegang tot het aanschaffen van meer games en deze blijven na je gratis periode toegankelijk. De winkel van Stadia Pro bestaat op dit moment uit slechts 38 titels, maar daar kun je heus wel twee maanden mee vooruit. Volgende maand zijn er weer andere games gratis te spelen, maar welke dat zijn is op dit moment nog niet bekend. Na afloop van de twee gratis maanden ga je betalen voor de dienst, maar opzeggen is uiteraard ten alle tijden mogelijk.

Voor de early-adopters die uiteraard al gebruik maken van de dienst is er een pleister op de wonden: twee maanden lang zullen de abonnementskosten niet afgeschreven worden.

Hoe werkt het? Meld je aan voor Google Stadia (hier mogelijk), download de app voor iOS of Android (of in een Chrome-browser naar de Stadia-website gaan en direct op je PC spelen) en spelen maar!

Er zit wel een kleine kanttekening aan: normaal biedt Google Stadia 4K game-kwaliteit, maar door de huidige Internationale richtlijnen zijn deze momenteel bijgesteld naar maximaal 1080p.

In ieder geval hebben alle gamers op deze manier mooi de gelegenheid om Google Stadia eens uit te proberen.

© Google Stadia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.