Flip flip flipperkasten zie je eigenlijk niet zo heel veel meer, of niet op de plaatsen waar ik wel eens kom. Hoe dan ook zijn flipperkasten (Pinball machines) iets dat je moet kennen of eens op gespeeld zou moeten hebben. Gelukkig hebben we in Rotterdam het Dutch Pinball Museum.


Met zo’n 100 flipperkasten in de collectie kijk je je ogen uit. In principe zijn er 80 waar je op kan spelen, daarnaast zo’n 20 die je kan bewonderen. Enkele zijn op aanvraag misschien nog wel speelbaar, maar dat kan je het beste ter plaatse even vragen. Naast het potje flipperen dat je kan doen is er ook genoeg informatie over de flipperkast te vinden.

De kasten die er staan zijn ingedeeld in drie groepen met bijbehorende jaartallen:
* Elektromechanische Flipperkasten, periode: 1930 – 1977
* Solid State Flipperkasten, periode: 1977 – 1990
* Dot-Matrix Flipperkasten, periode: 1991 – heden

Op de website kan je de collectie flipperkasten bewonderen. Misschien staat die ene er nog wel tussen die je wel eens hebt gespeeld? Via de lijst met flipperkasten uit de collectie kan je ook zien welke kasten er mogelijk niet zijn, omdat ze uitgeleend zijn. Op Instagram is onderstaand filmpje te zien waarbij je alvast een blik kan werpen op de nieuwe locatie.

Het museum is dus in Rotterdam. Op 1 april 2020 zouden ze na een verhuizing weer open gaan, alleen gooit onze intelligente lockdown enig roet in het eten. Vooralsnog zijn er nog geen openingstijden en entreekosten bekend. Wat wel volgens de website te vinden is, is dat je tickets aan kan schaffen voor 1,5 of 3 uur.

Ook bekende Nederlanders hebben al een kijkje mogen nemen in het Pinball Museum, hiervan zijn er foto’s te vinden op de website en is het zeker leuk om deze te bekijken. Namen? Okay, Robin van Persie (voetballer), Barry Hay (Golden Earring), The Adams Family (cast musical) enzovoorts.

Via de website en socials kan je op de hoogte blijven:
Website: dutchpinballmuseum.com
Facebook: Dutchpinballmuseum
Instagram: dutchpinballmuseum
Twitter: PinballMuseumNL

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.