Ubisoft is druk bezig om iedereen die thuis moet blijven een hart onder de riem te steken door games vrij toegankelijk te maken voor een bepaalde periode of zelfs cadeautjes uit te delen. Deze week is Monopoly Plus voor iedereen gratis te spelen via Uplay!

Ik denk dat Monopoly in veel huishoudens terug te vinden is in de spelletjes kast, al dan niet compleet uiteraard. Er raakten wel eens briefjes ‘kwijt’ en ook pionnetjes waren soms ineens verdwenen. Daarnaast werden de kaartjes steeds groezeliger, maar dat had natuurlijk ook zijn charme. Bij deze digitale versie van Monopoly kun je niks meer kwijt raken en blijven de kaartjes puntgaaf en wat anders is dan het fysieke spel of bijvoorbeeld de mobile game is dat de borden in 3D zijn! Mocht dat te fancy zijn dan kun je ook voor een klassiek bord kiezen en als het niet gek genoeg kan, dan kies je toch gewoon een Rabbids speelbord?

Ook fijn trouwens dat je de game kunt spelen in verschillende talen, waaronder Nederlands, dus dat zou het ook speelbaar kunnen maken voor jongere gezinsleden die al een beetje kunnen lezen. Je kunt de game lokaal met je eigen huishouden spelen, maar mocht je nu alleen thuis zitten maar wel met iemand anders willen spelen, dan kun je voor de online functie gaan.

Het spel is vrij dynamisch, je kunt bijvoorbeeld je pionnetje per ongeluk omgooien met de dobbelstenen en alles glimt en beweegt. Dat maakt het enerzijds heel leuk en misschien ook wel heel sprekend voor kinderen bijvoorbeeld. Aan de andere kant had het menu wel wat minder fancy gekund zodat het allemaal wat soepeler beweegt. Sommige animaties zijn zo heftig met confetti dat de game het eigenlijk niet goed kan verwerken. Maar ach, digitaal Monopoly, daar verwacht ik ook niet persé iets heel heftigs van toch? De game is zo onderhand ook al weer bijna drie jaar oud, dus als je gewoon lekker tijdverdrijf zoekt dan is dit een prima game om af en toe lekker te spelen. En bovendien is het voor de kids natuurlijk een mooie afwisseling van het saaie rekenwerk en kunnen ze mooi leren geld uitgeven en sparen.

Op deze pagina van Ubisoft kun je zien wat je nog kunt claimen, maar vind je ook een link naar de gratis te spelen Monopoly Plus. De game is gratis te spelen tot 27 april, dus wacht niet langer en voeg hem even toe aan je Ubimandje. Mocht je de game leuk vinden en duurt de gratis week voor jou veel te kort, dan kun je de game natuurlijk ook gewoon kopen voor €6,- De game is ook verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.