In 2011 was het toen Hasan Tasdemir en een viertal vrienden dat het tijd was om een eigen ontmoetingsplek te hebben om hun hobby uit te kunnen oefenen en te ontspannen met een game. Dat was de start van het Nationaal Videogame Museum (NaVGM) in Zoetermeer.

Maar de geschiedenis gaat eerst nog drie jaar terug naar 2008 waar twee vrienden Hasan Tasdemir en Pascal Rappailles een garagebox huurden die al snel te klein werd voor hun collectie. Dat werd verhuizen naar diverse locaties en werd er in 2011 een vaste locatie gevonden waar Hasan en zijn vrienden graag hun passie voor games en gamen wilden kunnen delen. Zo ontstond er een community en kan je je lol niet op door de verschillende consoles en spellen die je kan spelen. Het idee van het museum is voorgelegd aan de Gemeente Zoetermeer die het initiatief besloot te steunen. Zo kon Hasan eraan werken om het concept uit te breiden tot een bedrijf en de vrienden zouden gaan helpen waar ze kunnen.

Er staan meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten waar je op kan spelen, een zogenaamde Tijdlijn die je doorloopt. Alles staat op ‘free-play’ en zo kan je de ware game-klassiekers en vergeten schatten spelen. Niet alleen een fijne plek om een bezoekje te brengen om wat oude spellen te spelen, maar ook een plek om er een toernooi te spelen of met andere gamers rond te hangen. In het Game Lab kan je de toernooien spelen maar ook meer te weten komen over de toekomst van gaming. Ook de maag moet zo nu en dan tevreden gehouden worden en in de BarCade kan je in het gezelschap van retro arcadekasten een hapje eten. Niet zomaar een broodje, maar een gaming getint broodje!!

Op dit moment is ook dit museum gesloten maar zitten ze zeker niet stil. Tijd om alvast de wensen, die er al waren, uit te voeren. Zo zijn ze bezig met het vergroten van het museum, het verdiepen en versterken van de beleving van zowel het museum als educatieve deel hiervan. Ook geven ze iedereen de mogelijkheid om ‘Vrienden van het NaVGM’te worden. Zo krijg je exclusieve voordelen waaronder exclusieve toegang tot Gaming Golden Hours en speciale events. Maar ook ontvang je korting op de horeca en museumwinkel producten.

Voor de toekomst hebben ze ook nog wel wensen waaronder het realiseren van een Nationaal Game Kenniscentrum, Nationaal Videogame archief, een eSports arena, een hacker-/makerspace voor jong en oud en een beurs- en evenementenlocatie.

In principe is het museum van woensdag tot en met zondag geopend. Van woensdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op de vrijdag kan je tot 21:00 uur blijven en op zondag is het museum geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. De entree heeft verschillende tarieven. Zo heb je een ticket voor een uur voor €7,00, een ticket voor 3 uur voor €11,00 en de hele dag toegang heb je voor €15,00. Voor kinderen t/m 11 jaar zijn er aangepaste tarieven beschikbaar.

Woon je in Zoetermeer en zoek je een leuke locatie voor een kinderfeestje? Dan kan je ook bij het Nationaal Videogame Museum terecht! Maar ook een bedrijfsuitje is mogelijk, je lekker afreageren op je collega’s kan ook leuk zijn.

Het Nationale Videogaming Museum is via de volgende website en socials te volgen:
Website: nationaalvideogamemuseum.nl
Facebook: NationaalGameMuseum
Instagram: navgmuseum
Twitter: NaVGMuseum

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.