De klassieke point-and-click-adventure-game Blade Runner, die van origine in 1997 verscheen, zal dit jaar een remaster-behandeling krijgen. Blade Runner: Enhanced Edition zal uitkomen op PC en alle consoles, en krijgt daarnaast ook een gelimiteerde fysieke editie voor de verzamelaars onder ons. Een precieze releasedatum is tot op heden nog niet bekend.

Blade Runner: Enhanced Edition zal worden ontwikkeld door Nightdive Studios, die ook verantwoordelijk zijn voor de geremasterde versies van Doom 64 en de Turok-games. De geremasterde versie van Blade Runner zal er onder andere beter uit moeten gaan zien, doordat het op de KEX-engine draait. Deze engine zal ook gebruikt worden voor de aankomende System Shock-remaster, die ook verzorgd zal worden door Nightdive Studios.

Spelers kunnen dus verbeterde graphics verwachten in Blade Runner: Enhanced Edition, maar ook de animaties en cut scenes zullen uiteraard verbeterd worden. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om de besturing aan te passen in de opties.

In 1997 werd Blade Runner, van Westwood Studios, uitgebracht. De filmklassieker, waarop de game gebaseerd werd, verscheen al eerder, in 1982. De game speelt zich af in dezelfde wereld van de science fictionfilm van Ridley Scott. De speler neemt de rol aan van detective Ray McCoy. Bewapend met je opsporingsvaardigheden struin je de donkere, regenachtige straten van Los Angeles A.D. 2019 af. Met behulp van je Blade Runner-tools is het aan jou de taak om onwillige androids op te speuren. Je zult te maken krijgen met morele dilemma’s en McCoy twijfelt al snel over zijn eigen menselijkheid. In de game hadden personages een real-time-schema en was het mogelijk om verschillende eindes te behalen. Er is sprake van een non-lineair verhaal, waardoor elke speelbeurt een unieke ervaring is.

De gelimiteerde fysieke versies zullen alleen beschikbaar worden gesteld voor de PlayStation 4 en Nintendo Switch. De digitale versie zal op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch worden uitgebracht. Een releasedatum is helaas nog niet bekend.

© NIGHTDIVE STUDIOS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.