17 maart 2020 was het weer zover: een nieuwe Indie World presentatie van Nintendo bomvol nieuwe Indie-releases die we de komende periode kunnen gaan verwachten op de Nintendo Switch. We hebben de presentatie natuurlijk weer voor je samengevat. Alvast ter voorbereiding: vrijwel alle games worden eerst als Console-Exclusives  op de Nintendo Switch uitgebracht.

De complete 19-minuten durende presentatie kun je hier natuurlijk terugkijken:

 • We beginnen de presentatie met Blue Fire van Graffiti Games. Ga op een buitengewone reis door het desolate koninkrijk Penumbra en ontrafel de verborgen geheimen van dit vergeten land. Ontdek mystieke tempels, ontmoet overlevenden en probeer vreemde opdrachten te voltooien om waardevolle voorwerpen in je bezit te krijgen. Het wordt gevaarlijk in Blue Fire, welke deze zomer wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch (tijdelijk als Console Exclusive)
 • Baldo hebben we al eerder op Female-Gamers.nl getipt (hier terug te lezen). Ontmoet de meest vreemde en grappige personages in de wereld van Baldo, een actie-avonturen-RPG in een interactieve open wereld vol puzzels, toffe gameplay-mechanieken en complexe kerkers. Baldo wordt deze zomerde uitgebracht voor Nintendo Switch (tijdelijk als Console Exclusive).
 • I Am Dead is een bijzondere puzzel-avonturengame over het eiland Shelmerston van de makers van Hohokum en Wilmot’s Warehouse en gaat over het verkennen van het hiernamaals. Later dit jaar verkrijgbaar voor de Nintendo Switch (tijdelijk als console-exclusive).
 • B.ARK  is een zijwaartsscrollende coop-ruimteshooter waarin je als één van de vier meedogenloze dierenastronauten speelt en de aarde moet redden van gestoorde robots. Eind 2020 knalt B.ARK naar de Nintendo Switch als tijdelijke console-exclusive.
 • In Cyanide & Happiness – Freakpocalypse: Part 1 speel je als Coop “Go Away, Weirdo” McCarthy en het is je enige doel om de wereld een betere plek te maken. Er is echter één probleempje: niemand mag je, school is vreselijk, je kunt maar geen date voor het bal vinden, iedereen pest je (zelfs je leraren) en je pogingen om te helpen maken het alleen maar erger. Een knotsgekke wereld staat voor je klaar deze zomer.
 • Deze game staat zeer hoog op de verlanglijstjes van meerdere Female-Gamers redactieleden (zie hier): In het tropische avontuur Summer in Mara wordt het verhaal van Koa verteld. Een zonnig farming-avontuur waarin crafting en ontdekkingsmechanismen worden gecombineerd in een tropische, kleurrijke wereld. Summer in Mara verschijnt dit voorjaar als Console Exclusive op de Nintendo Switch.
 • Quantum League is een first-person shooter met een uniek verloop van tijd waardoor je kunt samenwerking met je toekomstige en vroegere ik in online 1v1- en 2v2 gevechten. Ga eind 2020 de strijd aan op de Nintendo Switch.
 • The Good Life speelt zich af in een Brits dorpje. Het is een RPG waarin je een schuld moet aflossen. Rainy Woods, het gelukkigste dorp ter wereld, kent een groot geheim. Bij volle maan veranderen de inwoners in honden en katten! The Good Life verschijnt later in 2020 voor de Nintendo Switch.
 • The Last Campfire draait om Ember. Hij is verdwaald en zoekt een weg naar huis. Een prachtige wildernis vol bijzondere personages, vreemde wezens en mysterieuze ruïnes terwijl je op reis bent om het laatste kampvuur aan te wakkeren. Beleef een ontroerend verhaal over magie en mysterie met een prachtige soundtrack van de makers van No Man’s Sky deze zomer op de Nintendo Switch.
 • PixelJunk Eden 2 van Q-Games: Spring, draai, slinger en vecht tegen andere wezens om pollen te verzamelen waarmee je de tuinen van de Grimps weer tot bloei kunt laten komen. Onderweg kom je allerlei wezens en prachtige, vreemde werelden tegen om te verkennen en te veroveren. Geniet van de adembenemende synesthesie terwijl de voortreffelijke muziek van Baiyon je meevoert en jij, je Grimp en de wonderschone omgeving van PixelJunk Eden 2 één worden. Deze zomer verkrijgbaar op de Nintendo Switch.
 • Het kaartspel van de Belgische ontwikkelaar Abrakam komt tot leven. Een interactief kaartspel met strategische gevechten in Faeria. Stel je deck samen, ontwerp het slagveld en vecht voor de overwinning! Dit voorjaar verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • In deze meedogenloze boss-rushgame zijn timing en precisie van essentieel belang. Eldest Souls speelt zich af in een grimmige, donkere fantasiewereld en blaast het genre nieuw leven in. De game verschijnt deze zomer op de Nintendo Switch en tijdelijk als Console Exclusive.
 • In Sky Racket vlieg je door eigenaardige, kleurrijke werelden. Ga met je laser-tennisracket en een stijlvolle sjaal de strijd aan met hordes pluizige vijanden. Een heuse “Shmup Breaker”! Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch!
 • Moving Out is een actie-, puzzel-, physics-based verhuissimulator die ideaal is om samen te spelen. Speel in meer dan 50 levels in de spelstanden arcade, story en versus. Moving Out wordt op 28 april uitgebracht voor de Nintendo Switch. Nu is er al een gratis demo verkrijgbaar! Zeker een game voor liefhebbers van The Stretchers.

Verder kregen we nog wat korte sneak peaks van Indie-games die we op de Nintendo Switch kunnen verwachten. Blair Witch (zomer 2020), Ghost of a Tale (voorjaar 2020), Sky: Children of the Light (voorjaar 2020),  Superliminal (zomer 2020), Wingspan (voorjaar 2020), Dicey Dungeons (2020) en Bounty Battle (zomer 2020).

We eindigen de Indie-World presentatie met Exit the Gungeon:  een bullet-hell in een kerker en het directe vervolg op Enter the Gungeon. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch als tijdelijke Nintendo-Exclusive.

Welke games komen op jullie verlanglijstje?

© Nintendi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.