“Oh, Monsieur Cannibale, Je n’veux pas mourir, Monsieur Cannibale, Laissez-moi partir” herken je het van de draaiende kookpotten in de Efteling? Alsjeblieft, dit deuntje gaat de rest van de dag absoluut niet meer uit je hoofd. Toch deed Cannibal Cuisine mij hier in eerste instantie aan denken. In ieder geval wordt een doldwaas nieuw chaotisch kook-avontuur, mét een zwart randje, binnenkort opgediend. Eet smakelijk!

De vergelijkingen met Overcooked zijn natuurlijk al snel gemaakt, maar euhm… we hebben het hier echter wel over een stel kannibalen! Niet zo vriendelijk als die koks, je dient toeristen om te brengen om aan je vleselijke ingrediënten te komen! Het gaat er hier dus wat bloederiger en moordlustiger aan toe.  Gelukkig dien je daarnaast ook nog fruit te vinden voor de finishing touch natuurlijk. Kook vervolgens de maaltijden voor de hongerige god. Laat de innerlijke voodoo-krachten in je los die zowel handig zijn in gevechten als in het bereiden van de gerechten zelf.

Bekijk de chaotische trailer alvast hier:

Een fijne party-game dus, welke hopelijk ook online gespeeld zal kunnen worden. Vanaf de luie stoel kunnen er tot 4 spelers aan de slag en lachen, gieren, brullen tegen elkaar.  De angst zit hem er alleen wel in dat het geheel te veel zal lijken op de klassieker Overcooked, waar ik tevens een groot liefhebber van ben. Zou het mogelijk zijn om deze parel te overtreffen? Wat ik mij overigens wel sterk afvraag: hoe kind-vriendelijk is Cannibal Cuisine. Je moet tenslotte wel cartoonie toeristen afslachten en niet iedere ouder zal daar even enthousiast van worden. Gelukkig ben ik persoonlijk niet vies van een flinke dosis zwarte humor en hoop dat er snel een definitieve release-datum bekend wordt.

Cannibal Cuisine wordt in het eerste kwartaal 2020 uitgebracht voor de PC (Steam) en voor de Nintendo Switch. We zijn reuze benieuwd! A Delicious Dinner Will Be Served Very Soon! Eet smakelijk!

© Rocket Vulture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.