In september, vorig jaar, kondigde CD Projekt RED aan dat het online kaartspel Gwent: The Witcher Card Game eindelijk uitgebracht zou worden voor mobiele apparaten. De mobiele variant van de game was toen echter alleen nog voor iOS-apparaten beschikbaar, maar 24 maart is het dan eindelijk zo ver: Gwent zal ook beschikbaar worden gesteld voor Android-apparaten!

Om de game speelbaar te maken op Android-apparaten, is de game ietwat aangepast aan het portable-format en zijn de controls opnieuw ontworpen, speciaal voor touch screens. Spelers zullen de mogelijkheid krijgen om andere spelers uit te dagen op verschillende platforms, zoals PC en iOS. Daarnaast kunnen spelers ook hun voortgang en aankopen delen via GOG.com.

Kun je niet wachten en wil je gelijk klaar zijn voor de dag van de release? Dan is het nu al mogelijk om alvast vooraf te registreren voor Gwent: The Witcher Card Game, wat mogelijk is in de Google Play Store. Door vooraf te registreren voor de game, krijg je op de dag van de release een melding als de game daadwerkelijk gelanceerd wordt op de Google Play Store en deze dus te downloaden en te installeren is. Daarnaast krijgen spelers die zich vooraf geregistreerd hebben ook een unieke Imperial Golem avatar. Deze in-gamebeloning zal gelijk aan je collectie worden toegevoegd, na het installeren van de game en in te loggen op je Android-telefoon of -tablet.

Gwent is het kaartspel dat afkomstig is uit de immens populaire role playing game The Witcher 3. Het is een tactisch kaartspel, dat op snel tempo gespeeld kan worden en waarbij twee legers tegen elkaar “vechten” op het slagveld. In kaartvorm dus. Door andere potjes te winnen, krijg je weer nieuwe kaarten waarmee je je deck kunt uitbreiden en nog sterker kunt maken.

Gwent: The Witcher Card Game is momenteel gratis verkrijgbaar voor PC en iOS-apparaten. Vanaf 24 maart zal de game ook beschikbaar worden gesteld voor Android-apparaten.

Zie hier de aankondigingstrailer voor de Android-release van Gwent: The Witcher Card Game:

© CD PROJEKT RED

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.