Tijdens de speciale Pokémon Direct van 9 januari 2020 werd bekend gemaakt dat er een remake kwam van Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team die in 2005 is verschenen. Een game die ik totaal niet zag aankomen, maar wel super blij bent dat ie terug komt op de Nintendo Switch. Lees hier de preview van de Pokémon-game.

Een Pokémon-game die al eerder op een Nintendo handheld is verschenen. Op 2 maar liefst. Eind 2005 kwamen de twee versies – Red Rescue Team en Blue Rescue Team – uit op de Game Boy Advance en Nintendo DS. Ik kan me herinneren dat ik de blauwe versie had gekocht voor op de Nintendo DS. Ik moest wel even wennen aan de manier van gamen dan dat ik van Pokémon gewend was, maar ik leerde vrij snel hoe de game in elkaar stak.

Dit succes komt terug naar de Nintendo Switch vanaf 6 maart 2020. En het mooiste is: je kunt alvast de demo gratis proberen. Hier speel je alvast de eerste paar levels van de game om vervolgens de opgeslagen gegevens naar de volledige versie van de game over te dragen. Genoeg gepraat. Nu snel terug naar de game.

In Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX speel je een Pokémon die zijn geheugen kwijt is geraakt. Tijdens jouw reis waar je deel aan neemt met je samengestelde reddingsteam, komt jouw geheugen een stukje bij beetje terug. Voordat de game officieel begint, beantwoordt je vragen om erachter te komen welke Pokémon je bent. Kies je partner, want met hem of haar vorm je een reddingsteam die op reis gaat en de wereld redt.

In de demo versie speel je een aantal levels om de game te leren kennen, zoals Tiny Woods. Een klein bos waar diverse Pokémon leven. Een van de eerste opdrachten is van een bezorgde Butterfree. Je moet haar verdwaalde jong Caterpie vinden in het bos. In ruil daarvoor ontvang je beloningen, zoals geld die je kan inwisselen in het dorp of handige items voor onderwerp. Helaas proberen de Pokémon die daar leven jou en jouw partner te dwarsbomen. Versla de Pokémon, verken de dungeon en ga vervolgens verder naar de volgende vloer totdat je de juiste gevonden hebt. Later zal je meer dungeons unlocken en meer opdrachten ontvangen van radeloze Pokémon die jouw hulp graag willen hebben.

Bron afbeeldingen: Nintendo.nl

Nieuwsgierig? Dit is een leuke RPG-game die je op elk moment van de dag kan spelen. Je kan de demo gratis proberen. Download de demo in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch. Wanneer je de demo uitgespeeld hebt, dan kan je jouw opgeslagen gegevens straks gebruiken naar de volledige versie van de game, zonder dat je eerst weer opnieuw moet beginnen.

De volledige versie van Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX is vanaf 6 maart 2020 verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.