Tijdens het grootste Tom Clancy’s Rainbow Six e-sportstoernooi ter wereld, de Six Invitational 2020, is er bekend gemaakt dat in het nieuwe seizoen van de first-person-shooter een onder andere een Nederlandse Operator wordt geïntroduceerd. Het nieuwe seizoen, Operation Void Edge, zal namelijk Iana en Oryx toevoegen aan de game; een aanvaller uit Nederland en een verdediger uit Jordanië. Daarnaast zal het nieuwe seizoen ook de nodige gameplayveranderingen met zich meebrengen en is de map Oregon opnieuw ontworpen.

De Nederlandse Operator Iana is een aanvaller die gespecialiseerd is in systeemtechnieken en topografische software. Door haar kennis kan zij van zichzelf een holografische weergave genereren en deze besturen met haar zogenaamde Gemini Replicator. Zodra Iana haal hologram activeert, heeft zij hier meteen controle over. Het hologram beweegt precies hetzelfde als Iana en maakt ook dezelfde geluiden; daarmee is het identiek aan de Nederlandse aanvaller. De hologram kan echter niet schieten, geen mêlee-aanvallen uitvoeren en ook geen secundaire gadgets gebruiken. De hologram is daarom vooral goed te gebruiken om je tegenstanders om de tuin te leiden.

De andere nieuwe Operator die in dit nieuwe seizoen wordt geïntroduceerd, is Oryx. Hij is een verdediger die afkomstig is uit Jordanië en is de onofficiële bevelhebber in het fort van Kaid (een eerdere Operator). Oryx is een zwaar getrainde Operator die geen gebruik maakt van gadgets. Wel heeft hij zijn Remah Dash tot zijn beschikking en kan hij door zijn snelheid met gemak roamen en korte afstanden afleggen. Zijn Remah Dash kan worden gebruikt om tegenstanders neer te beuken, of om door breekbare muren te rennen. Hiermee verliest Oryx echter wel een deel van zijn health. Oryx heeft daarnaast ook een aanzienlijk tactisch voordeel ten opzichte van zijn tegenstanders. Hij is namelijk ook in staat om omhoog te klimmen via open hatches.

Naast deze twee nieuwe Operators is de map Oregon opnieuw ontworpen. De kelder is flink uitgebreid en zijn de zolder en kantoortoren voorzien van meer speelbare ruimtes en mogelijkheden. Andere veranderingen die de game-update met zich meebrengt zijn aanpassingen aan het mechanisme voor breekbare oppervlakken, veranderingen in spawnlocaties voor drones van aanvallers en op 15 februari zal er een Lara Croft Ash Elite set worden toegevoegd.

De testserver voor Operation Void Edge is 17 februari van start gegaan en zal exclusief op PC te spelen zijn. Spelers die hieraan deelnemen worden aangemoeidgd eventuele problemen die ze tegenkomen op de testserver met Ubisoft te delen. Dit kan op het R6 Fix-platform via r6fix.ubi.com.

© UBISOFT

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.