De makers van The Elder Scrolls Online, ZeniMax Online Studios, heeft aangekondigd dit jaar met een nieuw hoofdstuk te komen voor hun prijswinnende MMORPG-game. Het hoofdstuk zal Greymoor heten en laat spelers terugkeren naar het westen van Skyrim. Het hoofdstuk zal zich 900 jaar voor The Elder Scrolls V: Skyrim afspelen en dus iets anders zijn dan spelers gewend zijn.

De releasedatum voor Greymoor staat gepland in mei en juni. De uitbreiding zal nieuwe gebieden naar The Elder Scrolls Online, zoals West-Skyrim en het duistere, diepe Blackreach Cavern. West-Skyrim is het bevroren thuisland van de Nords en zal samen met Blackreach Cavern het grootste gebied zijn dat The Elder Scrolls Online ooit heeft gehad. Vampieren en andere duistere monsters zullen verslagen moeten worden, om zo The Dark Heart of Skyrim bloot te leggen.

The Dark Heart of Skyrim gaat een jaarlang onderling verbonden avontuur zijn, dat vier updates met zich meebrengt. De proloog, dat gratis te spelen zal zijn voor alle spelers, de Harrowstorm DLC-pack en het nieuwe hoofdstuk Greymoor staan als eerste op de planning om uitgebracht te worden. Later dit jaar kunnen we een DLC Dungeon Pack en verhaaluitbreiding verwachten.

Het Greymoor-hoofdstuk zal een epische hoofdverhaallijn brengen, met zo’n 30 uur aan nieuwe avonturen. Ook brengt het nieuwe evenementen en gameplay-systemen met zich mee. Zo kun je een groep met medespelers vormen, om de strijd aan te gaan met de magische Harrowstorms die het land terroriseren. Daarnaast zullen er bekende personages terugkeren: Lyris Titanbord en House Ravenwatch keren terug uit de basisgame en zullen je helpen in het gevecht tegen de duistere monsters.

Er zal ook een Antiquities systeem worden geïntroduceerd. Spelers kunnen namelijk verder reizen dan West-Skyrim en heel Tamriel afgaan, om zo verloren artefacten terug te halen. Met deze antieke relieken kan de verborgen geschiedenis van Tamriel worden achterhaald en krijgen spelers leuke beloningen.

The Elder Scrolls Online: Greymoor zal op 18 mei uitkomen voor PC en Mac. Op 2 juni zal de game uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van The Elder Scrolls Online: Greymoor:

© ZENIMAX ONLINE STUDIOS/BETHESDA

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.