20 april 2018 – een gitzwarte pagina in het leven van menig muziekliefhebber. De immens populair DJ Avicii (ofwel Tim Bergling) is overleden. Een schok! Op slechts 28-jarige leeftijd blijkt hij zichzelf van het leven beroofd te hebben. Gelukkig leeft zijn muziek voort en wordt dat nu bekroond met een heuse game: Avicii Invector. Van de opbrengst gaat ook nog eens een gedeelte naar het goede doel.

In 2017 werkte Tim Bergling samen met Hello There Games aan Invector voor de PlayStation 4 en is ook daadwerkelijk uitgebracht. Nu wordt de game nieuw leven ingeblazen door het opnieuw uit te brengen onder de noemer Avicii Invector waarmee Avicii’s leven en muziek geëerd wordt door spelers onder te dompelen in pulserende ritmes, suggestieve teksten en schitterende melodien waar hij zo geliefd om was. Maar liefst 25 Avicii tracks zijn beschikbaar in de rhythm-adventure-game, waaronder grote hits als Hey Brother, Wake Me Up, Lay Me Down, You Make Me en I Could Be The One. De bedoeling is dat je een astronaut, genaamd Stella, volgt en op de muziek van de DJ diverse planeten bezoekt. In totaal zes levels zijn er te spelen en ieder level bestaat uit drie moeilijkheidsgraden in zowel single-player als co-op- modus.

Benieuwd hoe dat er uit ziet en bovenal klinkt? Bekijk dan de onderstaande trailer:

Avicii Invector verschijnt op 10 december voor de PC (Steam) en Xbox One. Voor de PS4 is de game al beschikbaar geweest, maar heeft nu een flinke update gekregen. De Nintendo Switch- versie verschijnt in 2020. Een ritme-game om naar uit te kijken!

Met de aanschaf van de game steun je ook nog eens het goede doel: 25% van de opbrengst (of dit nu fysiek of digitaal is) gaat naar The Tim Bergling Foundation. Deze stichting is, door de ouders van Tim, opgericht om bewustzijn te creëren naar geestelijke ziektes waar nog steeds een taboe op rust. Er wordt met name gekeken naar de preventie van zelfmoord onder jonge mensen.

Ben jij benieuwd naar Avicii Invector?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.