Ik weet nog goed dat ik zo’n 12 jaar geleden naar een bekende grote elektronica-keten ging om een Nintendo Wii te halen. Na de Playstation 2 de eerste console helemaal zelf bij elkaar verdiend en betaald. Welke game ik er destijds bij kocht durf ik niet meer met zekerheid te zeggen, maar ik gok Mario Kart, naast natuurlijk het revolutionaire Wii Sports dat inbegrepen zat. Nu is het einde der tijden aangebroken voor de Wii: de laatste Nintendo Wii- game is nu te koop in de vorm van Just Dance 2020.

Het is over en uit wat betreft de productie van Nintendo Wii-games. Just Dance 2020 is echt de allerlaatste Nintendo Wii- game die ooit zal verschijnen. Er zullen geen nieuwe games meer voor de console over de toonbank rollen. Ter illustratie: de laatste Nintendo Wii-game die voor deze werd uitgebracht stamt alweer uit 2018 met Just Dance 2019. In feite betekent dit dat de rek al een tijdje uit de Wii-games is, maar nu is het echt definitief en bevestigd door Ubisoft. Een einde van een tijdperk voor de revolutionaire console waarvan er meer dan 100 miljoen wereldwijd verkocht zijn. 8 december 2006 was de console voor het eerst verkrijgbaar in Europa en nu 13 jaar later is daar dan die allerlaatste game. Sinds 2013 is de productie van de Wii overigens al gestopt vanwege de lancering van de redelijk geflopte Wii U (één van de weinig consoles die ik tevens niet in bezit heb). Fun fact: Just Dance 2020 wordt overigens niet uitgebracht voor de Wii U, betekent dit dat ook daarvoor geen nieuwe games meer verschijnen?

Aan alles komt een eind en zo ook aan één van de bestverkochte consoles allertijden is het met een portfolio van ruim 1500 games waaronder toppers als Super Mario Galaxy (zowel deel 1 als 2), Mario Party, Super Smash Bros en Donkey Kong Country Returns tot de games horen die ik persoonlijk grijs heb gespeeld.

Just Dance 2020 Wii
De laatste Wii- game die ik persoonlijk aan mijn collectie heb toegevoegd: The Legend of Zelda: Twilight Princess. Hij ontbrak al die jaren en nu staat hij mooi te wezen tussen mijn tig andere Wii-games. Zal ik ze ooit nog aanraken? Wie weet…
Op dat we de Nintendo Wii nooit mogen vergeten…

© 2019 Ubisoft Entertainment. All Rights Reserved.

One Comment on “Het einde van het Nintendo Wii-tijdperk”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.