Heb je altijd al je eigen Sims accessoirepakket willen samenstellen, of barst je van de goede ideeën? Grijp dan nu je kans! Ontwikkelaar Maxis is namelijk van plan om een een nieuw accessoirespakket uit te brengen voor De Sims 4 en schakelt daarbij de hulp in van fans van de immens populaire franchise.

Op 18 november, om 19:00u, is het project van start gegaan en zal tot 25 november lopen. Magix zal dan stemmen verzamelen om het thema en de potentiële speleigenschappen voor dit nieuwe Accessoirespakket selecteren. Maxis geeft aan daarbij dezelfde vragen te stellen die zij aan zichzelf stellen, als ze aan het brainstormen zijn over nieuwe content. Het doel is om met een nieuw accessoirespakket te komen waar we allemaal trots op kunnen zijn en wat de wensen weerspiegelt van de De Sims-community.

Er zullen verschillende enquêtes uitgerold worden, om zo per speleigenschap de fans te laten bepalen welke richting het nieuwe pakket op moet gaan. Voor de eerste enquête zullen er vijf thema’s laten zien worden, met elk vijf mogelijke speleigenschappen. Het is de bedoeling dat de deelnemers de eigenschappen binnen de thema’s een cijfer geven en daarna de thema’s zelf beoordelen met een cijfer. Uiteindelijk zal het populairste thema en de bijbehorende populairste speleigenschap binnen dat thema, de nieuwe kern vormen van het nieuwe accessoirespakket. Er zal ook een optie zijn om met andere speleigenschappen te komen; deze maken dan ook kans om in het uiteindelijke accessoirespakket opgenomen te worden, maar alleen de populairste eigenschap zal gegarandeerd een onderdeel hiervan worden.

Maxis wil op deze manier de fans een kijkje geven in hoe de ontwikkelaar samenwerkt om nieuwe belevingen voor je Sims te creëren. Er zal tijdens het ontwikkelingsproces steeds uitgebreide informatie over de voortgang worden gedeeld met de community; denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen en blogs van het toekomstige accessoirespakket. Zie het als een soort venster, waardoor je het proces kunt observeren; een kijkje achter de schermen, maar waar jij zelf ook aan meedoet.

Er is op de startdatum, 18 november, een nieuw gedeelte van de fora van De Sims geopend dat speciaal gewijd is aan dit leuke project. Er zullen hier regelmatig updates worden gepost en Maxis-medewerkers zullen actief deelnemen aan discussies. Daarnaast zal feedback ook worden meegenomen in het ontwikkelingsproject.

Dit is het schema met de bijbehorende onderwerpen waarop gestemd kan worden:

  • Stemmen op thema en gameplay (18 november, 2019 – 25 november, 2019): selecteer het overkoepelende thema voor en de potentiële speleigenschappen van het pakket. Deze cruciale beslissing zal elk aspect van het pakket beïnvloeden.
  • Stemmen op de grafische stijl (23 december, 2019 – 3 januari, 2020): kies uit de voorgestelde grafische stijlen die als leidraad fungeren voor onze conceptuele vormgevers bij het ontwerpen van de voorwerpen en kleding.
  • Stemmen op de kledingstijl (eind januari 2020): bekijk de vormgeving van families in verschillende kledingstijlen en kies jouw favoriete kledingstijl. Hiermee beïnvloed je de look van de kleding in het pakket.
  • Stemmen op voorwerpen (maart 2020): blader door de conceptuele vormgeving die we voor het pakket hebben ontworpen en kies jouw favorieten om te bepalen welke voorwerpen we in het pakket op moeten nemen.
  • Stemmen op naam en icoontje van het pakket (april 2020): selecteer een titel die het best past bij de sfeer en content van het nieuwe pakket. Bekijk verschillende icoontjes en selecteer het icoontje dat op de doos en in de in-gamecatalogus wordt gebruikt.

© EA / MAXIS

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.