Oorspronkelijk stond de releasedatum van DOOM Eternal gepland op 22 november, dit jaar. Echter, de plannen blijken gewijzigd en Bethesda heeft bekendgemaakt de releasedatum van de nieuwe game in de DOOM-franchise opgeschoven te hebben naar volgend jaar. De game zou nu op 20 maart, 2020, moeten uitkomen. Nog even wachten dus!

Bethesda heeft laten weten dat de studio achter de game, iD Software, extra tijd nodig heeft om de game verder te polijsten. Hoewel we dus nu wat langer moeten wachten op de game, is dit wel een goede ontwikkeling. De studio wil namelijk de extra tijd gebruiken om de game te laten voldoen aan de eisen en standaarden die gesteld worden en op deze manier een game af te leveren die alle verwachtingen overtreft. Op deze manier zullen we waarschijnlijk met minder, of kleinere, patches te kampen hebben, nadat we de game geïnstalleerd hebben.

iD Software begrijpt dat een groot aantal fans teleurgesteld zullen zijn door deze vertraging, maar de studio heeft er vertrouwen in dat de game-ervaring van DOOM Eternal het wachten waard zal zijn. Daarnaast zullen we ook nog verwend worden met wat extraatjes. Mocht je de game vooruitbestellen, dan krijg je DOOM 64 als pre-orderbonus cadeau en kun je deze klassieker gratis downloaden en spelen. Mocht je DOOM 64 los willen aanschaffen, dan kan dat vanaf 20 maart 2020.

DOOM Eternal zal een Invasion Mode bevatten, waarin je in de game van een andere speler kunt inbreken, als een speelbare demon. Deze spelmodus wordt kort na de release als een gratis update uitgebracht voor iedere speler die de game in bezit heeft.

De game zal op 20 maart, 2020, worden uitgebracht voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Heb je een Nintendo Switch, dan zul je echter nog iets langer moeten wachten. De game zal ook op dit platform worden uitgebracht, maar een exacte releasedatum moet nog worden aangekondigd.

iD Software geeft in het persbericht aan dankbaar te zijn voor alle toewijding en steun van alle DOOM-fans.

©BETHESDA/ID SOFTWARE

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.