Als ik inlog op mijn Battlenet account van mijn verzameling Blizzard games zie ik ineens heel veel oude bekende online. Oude bekenden die ik eigenlijk al 15 jaar ken. Sommige zag ik wel eens live, andere sprak ik alleen in game. Bijna is het zover de release van een oldskool game, de release van World of Warcraft Classic.

Al weken krijg ik berichtjes van bekende, en wat ga je spelen? Op wat voor soort server ga je spelen. Ik twijfel stiekem nog, ik herinner me nog hoe het was. Ik speelde zoveel uren World of Warcraft, ik deed weinig anders meer. Het was zo erg dat mijn ouders voor mij inlogde als ik later thuis was, zodat ik maar niet in de que kwam.

Samen met guildies spelen, Onyxia, Blackwing Lair en vele andere instances. World bosses en uren farmen. Het was altijd even gezellig maar er moest een niveau hooggehouden worden. Ik was 20 toen ik begon met World of Warcraft. Inmiddels ben ik 35 een vaste baan en 2 kinderen rijker.

Ik vraag me af hoe het gaat zijn, hoe het gaat worden om weer te spelen. Ik heb er enorm veel zin in om weer rond te lopen. In een spel wat 15 jaar geleden een veel groter sociaal aspect had. Of misschien lag het aan mijn leeftijd who knows.

Enfin de titel van deze blog heet wegdromen. Ik ben dol op de game door verschillende dingen. De omgeving, hij is gewoon prachtig of je nu start als horde of Alliance, er zitten echt prachtige plekken verborgen in de game. Maar niet alleen de looks, de muziek van de game blijft prachtig. Zojuist was ik even aan het kijken, manlief had mijn character namen gereserveerd. Terwijl ik inlogde hoorde ik de muziek en voel mezelf wegdromen naar jaren geleden. Het gevoel wat je krijgt als je deze game speelt en opstart.

Ik heb vele mooie dingen mogen meemaken dankzij de game, ik heb een tijd een hele goeie vriendin gehad, die ik leerde kennen via de game. En niet geheel onbelangrijk, ik leerde mijn man kennen via de game. Er zitten zoveel herinneringen in.

Wat ik eerder al zei twijfel ik nog wel. Ik ga zeker kijken, heb samen met mijn man gekozen voor een PVE-server, ik heb geen tijd om onnodig afgemat te worden. Ik wil levelen in mijn eigen tempo en eigen tijd. Een aantal oude bekenden spelen weer op een andere server dus ik gok dat daar wat altjes komen. Ik zie mezelf wel niet meer raiden, ik heb tandenstokers nodig na 22.00 tijdens het gamen!

Ik ben benieuwd of er meer van jullie World of Warcraft Classicgaan spelen, en waar?

 

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

2 Comments on “Wegdromen”

  1. Herkenbaar dit 🙂
    Zelf was ik 23 toen ik begon met de US Closed Beta. Op een paar maanden unsubbed na eigenlijk nooit echt weg geweest van WoW.

    Het is wel weer even wennen zeg, geef mij maar ‘retail’ eigenlijk. Maar de nostalgie is geweldig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.