De Zweedse indie studio Lionbite Games brengt op 20 september hun debutgame uit, genaamd Rain of Reflections. De game zal verschijnen voor Windows PC, via Steam. In Rain of Reflections duik je in een dystopische wereld, waarin jouw beslissingen de toekomst bepalen. Door middel van turn-based confrontaties en het hacken van systemen, probeer je te overleven in deze wereld, vol met personages die een sterke wil hebben. Dat belooft veel goeds, toch?

De game zal worden uitgebracht in verschillende hoofdstukken. Rain of Reflections: Chapter 1 zal de naam “Set Free” dragen en hierin staat Wilona centraal. Zij is een wetenschapper die werkt aan een oplossing voor de wereldwijde onvruchtbaarheidsepidemie. Wilona begint te twijfelen aan de moraliteit van de experimenten die zij uitvoert op het laatst geboren kind en hiermee begint zij aan een levensgevaarlijke reis. Zij zal zich een weg moeten banen door de onberispelijke torens van de rijke elite, de overvolle sloppenwijken van de onderklasse en de koude, steriele laboratoria van de regering.

De turn-based confrontaties die je aan zult moeten gaan, bestaan uit een reeks tactische opties, waaronder stealth, dialoog en het gevecht aangaan. Hierbij tellen jouw woorden; jouw beslissingen bepalen de toekomst. Door middel van keuzes in dialogen, kun je andere personages overtuigen van jouw keuze, ontmantelen of te slim af zijn. Deze gesprekken hebben dus serieuze consequenties, naarmate het spel vordert. Daarnaast kunnen de dialogen ook de motivatie van jouw bondgenoten en vijanden bij gevechten beïnvloeden. Hiermee verander je de uitkomst, op kritieke momenten in de game.

Elk hoofdstuk van Rain of Reflections, bestaat uit een afzonderlijk en volledig verhaal. Zo volg je in Chapter 2, genaamd “Open Eye”een privédetective, die woonachtig is in een het cyberpunkdistrict The Cluster en in Chapter 3 “Undercurrent”, ontmoeten we Imra, die een belangrijke rol speelt in de ondergrondse verzetsbeweging.

Meer weten over deze ambitieuze debutgame van Lionbite Games? Zie hier de trailer voor Chapter 1: Set Free:

© LIONBITE GAMES

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.