Insecten… Ik ben absoluut geen fan van deze kleine beestjes. en zeker bijen en wespen behoren tot de absolute top van Run Linn Run! Alleen al de gedachte aan geleedpotigen met meer dan 4 poten of een licht gezoem in de verte zorgt al voor kriebels over het gehele lijf. Wellicht dat de sim-game Bee Simulator mijn kijk op bijen gaat veranderen?

Bee Simulator stond al een tijdje op mijn radar, aangezien het een interessante sim lijkt die je vanuit een bij speelt. Recent was in het nieuws te lezen dat de bijen met uitsterven bedreigd worden. Bijen zorgen immers voor bestuiving en dat is weer belangrijk voor onze voedselvoorziening. Wellicht dat Bee Simulator de kijk van mensen, incluis moi, op bijen verandert en dat we iets minder snel de vliegenmepper tevoorschijn halen wanneer er een bij-tje in huis rondvliegt?

In de sim-game speel je Honey Bee, een kleine bij in een grote wereld. Honey Bee zorgt voor de nodige verstuiving die er voor zorgt dat wij bijvoorbeeld een lekker paprika’tje kunnen eten. Bee Simulator speelt in zijn geheel in op de belangrijkheid van bijen in onze leefomgeving en is daarbij dus ook nog eens zeer actueel.

Tijdens Gamescom 2018 konden we al een kleine blik werpen op de educatieve game waarin je een deel wordt van een kleine familie:

Het Poolse Varsav Game Studios heeft Bee Simulator bedacht.  De wereld waarin je speelt is geïnspireerd door Central Park waar Honey Bee met zijn kolonie woont in een boom. Helaas wordt op een dag besloten dat de boom waarin je genesteld bent omgehakt wordt. Door middel van diverse opdrachten dien je de bijenkorf te helpen. Leer spelenderwijs meer over het bijenbestaan; van de manier waarop ze communiceren tot de manier waarop ze stuifmeel verzamelen en van het verdedigen van de bijenkorf tot bescherming tegen andere insecten en gevaarlijke ziektes.

Bee Simulator is een educatieve game voor het hele gezin. Tijdens het spelen zijn er diverse standen beschikbaar, waaronder een co-op modus, waar tijdens GamesCom 2019 meer aandacht aan is besteed:

Vanaf 14 november kun je de wereld bekijken vanuit de ogen van een bij, op zowel de PC, Xbox One, Playstation 4 en Nintendo Switch. Bzz… ! Bzz…!

© Varsav
© Bigben Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.