Er zijn ruim duizenden (misschien wel miljoenen) verschillende mokken waar je uit kan kiezen. Zo ook uit deze: Space Invaders Mok van Ditverzinjeniet.nl. Een nostalgische mok die ietsjes anders is dan de standaard mokken. Ik mag namens de webshop Ditverzinjeniet deze mok uitproberen.

Ik houd er wel van. Dingen die anders zijn dan wat je gewend bent. Zo ook deze mok die volledig in het teken staat van de klassieke game Space Invaders uit 1978. In deze arcadegame moet je rijen met aliens die rechts naar links (en andersom) bewegen neerhalen met jouw ruimteschip voordat een van de aliens de onderkant bereiken, want anders is de game afgelopen. Een makkelijk spel, maar het is wel één van de meest invloedrijke spellen ooit gemaakt en is inmiddels op meerdere platformen verschenen. Iedereen kent het wel en daarom is er een speciale mok aan toegewijd.

Deze mok is verpakt in een mooi, herkenbaar blauw kartonnen doosje. Het heeft ook de uitstraling van Space Invaders waar de ruimteschip en kraters in een old school stijl is vormgegeven. Ik vergeet het bijna te vertellen maar deze mok is trouwens een heat change muk. Wat betekent dat hij warmtegevoelig is en daardoor verandert van kleur of afbeelding wanneer er een warme drank, zoals koffie of thee erin wordt geschonken. Dit zie je ook op de verpakking.

Bij het openmaken van de verpakking zie je dat de mok netjes is beschermd. Het is geen ultieme bescherming, maar check altijd voordat je de mok gaat gebruiken of er geen barsten in zitten.
Wat je op de verpakking ziet komt ook terug op de mok. Dezelfde tekenstijl met in het midden een groot zwart vierhoek en dit zowel op de voor- en achterkant. Naar mijn gevoel is deze mok ietsjes zwaarder dan de normale mok, maar het scheelt niet veel. De wanden zijn wel wat dikker vanwege de in verwerkte heat change.  Hoog tijd om er wat heet water in te doen!

Jippie! Al snel verschijnen er gekleurde aliens en 4 ruimteschepen op mijn mok die aanvallen. Bovenaan zie je jouw en speler 2 scores die beide trouwens 0 zijn, ook jouw high score. Ditzelfde zie ook je terug op de achterzijde van de mok. Heel grappig en leuk. Zodra de mok is afgekoeld verdwijnt de Space Invaders-game en wordt de mok weer zwart.

Heel handig om te weten is dat de mok niet in de vaatwasser of magnetron kan. Dus je zult deze met de hand af te moeten wassen. Maar dat moet geen probleem zijn lijkt me. Verder is de mok geschikt voor warme dranken als koffie, thee en chocolademelk.

Conclusie:
De Space Invaders Mok is een leuk, nostalgisch item voor iedereen. Ga pronken met deze mok op werk, school of lekker thuis en besef dat vroeger alles beter was. De mok is geschikt voor warme dranken, maar kan niet in de vaatwasser of magnetron.

Space Invaders Mok is hier te koop voor de mooie prijs van €10,95.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.