Men grapt wel eens dat robots de wereld over gaan nemen, maar wat nou als we eens kunnen doen alsof dat al gebeurd is? En aangezien mensen niet fatsoenlijk samen kunnen leven, kunnen robots dat vast ook niet, dus dan heb je wel een held nodig om al die ellende aan te pakken. Dat is waar jij als speler de draad op mag pakken in KUNAI.

In KUNAI speel je als Tabby, een robot die samengesmolten is met de ziel van een eeuwenoude krijger. De naam KUNAI is gekozen vanwege het gelijknamige Japanse wapen dat Tabby gebruikt dus dat belooft veel moves in ninja stijl en hopelijk een potje ruige muziek. In KUNAI zien we een wereld waar robots het over hebben genomen en vrij rondlopen, maar niet altijd vriendelijk zijn. Er zijn vele robots die anderen het leven zuur maken en daar moet je als Tabby dus iets aan gaan doen! In de vorm van een side-scrolling platformer hop je met Tabby het level door terwijl je hier en daar wat van die nare robots met kunai hardhandig uit elkaar hakt. Zelf noemen ze het ‘A Beautiful Ninja-tier Parkour Metroidvania‘. Onderweg kun je een hoop geheimen ontdekken, krijg je nieuwe wapens en ontmoet je bijzondere personages, met sommige zul je zelfs bevriend raken. Gelukkig ziet Tabby er ondanks een enorm badass karakter er wel enorm schattig uit.

Kijk dat blije hoofd nou! Ontwikkelaar TurtleBlaze en uitgever The Arcade Crew werken samen aan dit schattige, badass robot-project. TurtleBlaze is een kleine ontwikkelaar uit Den Haag die met een driekoppig team staat voor het maken van games die je volgens hen epic laat voelen. Ze maken deel uit van Q42, een bedrijf bestaande uit (zoals ze zelf omschrijven) 80 nerds die apps, games, websites en meer maken die een verandering teweeg moeten brengen. TurtleBlaze heeft op dit moment alleen KUNAI en Road Warriors (een iOS game) op hun naam staan, maar aan het enthousiasme te zien zouden er nog wel eens vele kunnen gaan volgen! The Arcade Crew is een uitgever uit Frankrijk die op de site te zien games uitbrengen waar het zijn van badass wel een belangrijk thema is en ze richten zich op kleine indie ontwikkelaars.

Ik ben benieuwd naar KUNAI en wat het ons gaat brengen! Het belooft in ieder geval veel ninja-moves, toffe wapens, geheimen en ruige gevechten. Het ziet er uit als een game die je heerlijk de hele dag door kunt spelen of gewoon even tussendoor om je frustraties kwijt te raken. De game komt naar Steam en naar de Nintendo Switch, maar helaas is er nog geen releasedatum bekend, ze zetten in op 2019. Dus als je op de hoogte wil blijven van alle nieuwtjes zou ik zeker social media in de gaten houden! Check hier hun Facebook, Twitter, Discord en Instagram account. 

One Comment on “Preview: KUNAI (Nintendo Switch & PC)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.