Party-games? Count me in! ook in game-vorm! Op de één of andere manier wordt ik zeer fanatiek bij dit soort spelletjes. Tegenwoordig hebben de The Big Escape (waar mensen allemaal Escape Rooms moeten oplossen) en ik zou dolgraag mee willen doen, maar een aantal jaar geleden was ik verzot op het spelletjesprogramma Fort Boyard. En ok… vroeger was het mijn droom mee te doen aan Spel Zonder Grenzen – herinner je je die nog?
Voor de mensen die Fort Boyard niet kennen: dit is een fort gelegen voor de Franse westkust. Ovaalvormig en 68 meter lang, 31 meter breed, 20 meter hoog en gebouwd op een zandbank. Het fort kan helaas niet bezocht worden, maar heeft wel veel dienst gedaan als locatie voor het televisieprogramma ‘De Sleutels van Fort Boyard’.

De Nederlandse versie van het programma werd tussen 2011 en 2014 uitgezonden door de AVRO. In Frankrijk is het momenteel nog steeds mateloos populair en daar speelt het Franse Microids dan ook op in. Microids is onder meer bekend van Asterix en Obelix XXL, Toki en Syberia.

Geplaatst door Microïds Official op Dinsdag 14 mei 2019

In Fort Boyard staan er meerdere uitdagingen op je te wachten waarmee je sleutels kunt verdienen wanneer je binnen de tijd slaagt voor de opdracht. Hoe meer sleutels je hebt verdiend hoe langer tijdens het eindspel het hek openblijft dat toegang biedt tot de kooi met gouden munten. Wanneer de tijd bijna om is dien je zo snel mogelijk terug te rennen met zo veel mogelijk gouden munten, want zodra de tijd om is worden er tijgers losgelaten. In de screenshots die al zijn vrijgegeven is te zien dat de kooi met munten als ook de tijgers aanwezig zijn.

Geplaatst door Microïds Official op Dinsdag 14 mei 2019

Je kunt samen of tegen elkaar spelen (tot max 4 spelers) en iedereen kan een eigen karakter kiezen.
Speel je in co-op dan ga je de strijd met elkaar elkaar aan, in versus kan er maar één winnaar zijn. Voor singleplayers zijn er ook diverse activiteiten om te beleven en die naar de uiteindelijke schat leiden.

Geplaatst door Microïds Official op Donderdag 28 maart 2019

Kleine kanttekening: er zijn al meerdere games van televisieprogramma’s uitgegeven, denk hierbij bijvoorbeeld aan Expeditie Robinson en die waren leuk voor een paar uurtjes waarna ze in de kast zijn beland, ergens vrees ik dat dit hier ook het geval zal zijn.

Fort Boyard is op 20 juni uitgebracht voor de Nintendo Switch, Playstation 4 en XBOX One.

Durf jij Fort Boyard te betreden en de uitdaging aan te gaan?

© Microids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.