Epic is nog steeds van plan om de gamewereld over te nemen, ook al maakt dit veel mensen boos. Het heeft nu gezegd dat mensen die Shenmue 3 hebben gebackt op Kickstarter, hun geld terugkrijgen als ze het er niet mee eens zijn dat het spel naar de Epic Games Store komt.

En om alvast problemen in de toekomst te voorkomen (lees: gamemakers nu vast over de streep te trekken zich ook bij Epic aan te melden), geldt dit aanbod ook voor toekomstige games die door crowdfunding tot stand zijn gekomen en naar Epic Games Store gaan.

Mocht je geen idee hebben waar dit over gaat: Shenmue 3 was een zeer populair Kickstarter-project, dat als belofte aan backers had dat ze een Steam-code zouden krijgen als de game eenmaal uit was. Echter is gaandeweg besloten dat het spel niet op Steam zou uitkomen, maar in de Epic Games Store, die de afgelopen maanden op redelijk agressieve wijze probeert om Steam op zijn grondvesten te laten schudden.

Met redelijk wat succes, maar ook met redelijk wat tegenstand. En geef gamers eens ongelijk, want zeker als je al heel veel hebt behaald binnen Steam, dan zit je helemaal niet op zo’n Epic-winkel te wachten. Als jij jaren op een game wacht waar je vertrouwen (en geld) in hebt gestoken, dan is het natuurlijk zuur om te zien dat deze niet op Steam komt zoals beloofd, maar in de Epic Store. Of geld teruggeven dan de beste oplossing is, dat vragen we ons af. Zo krijg je mensen natuurlijk alsnog je winkel niet in.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.