De succesvolle onafhankelijke ontwikkelaar Rebellion heeft bekend gemaakt dat het nieuwe, en inmiddels vijfde, deel in de Sniper Elite franchise wereldwijd zal verschijnen op 26 mei, dit jaar. Om de aankondiging te vieren heeft de studio ook een nieuwe Sniper Elite 5-trailer uitgebracht, die allerlei nieuwe details onthult over de game.

In Sniper Elite 5 kruipen spelers in de huid van elite-schutter Karl Fairburne, die een complot ontdekt met de naam Operation Kraken. Met dit complot proberen de nazi’s het tij van de Tweede Wereldoorlog te keren. Om dit plan tegen te houden en ervoor te zorgen dat het nooit wordt uitgevoerd, zal Karl al zijn vaardigheden moeten gebruiken om informatie over de plannen te verzamelen. Hiervoor moet hij het opnemen tegen het meesterbrein achter het complot, Abelard Möller, een Axis Obergruppenführer, die koste wat het kost moet worden gestopt.

De game bevat een uitgebreide campaign die geschikt is voor solospelers of online co-op voor 2 spelers, met locaties die getrouw zijn nagemaakt, met behulp van fotogrammetrie, om spelers helemaal in de ervaring onder te dompelen. Online-spelers kunnen de nieuwe Invasion Mode gebruiken om de campaigns van andere spelers binnen te dringen als Axis Snipers en grote beloningen te verdienen. Dit geeft een heel nieuwe dimensie aan de intense spanning van de game en zorgt voor meer variatie in de vijanden die je op het slagveld tegenkomt. Daarnaast kunnen 16 spelers het tegen elkaar opnemen in verschillende multiplayer-modes.

Spelers die Sniper Elite 5 vooruitbestellen, ontvangen ook de nieuwste missie van de veelgeprezen Target Fürher-campaign, genaamd Wolf Mountain. In deze missie infiltreren spelers het Berghof, wat Hilters privé-bergretraite in de Beierse Alpen is. Hier wemelt het van de zwaarbewapende bewakers, die een schat aan verzamelobjecten bewaken. Daarnaast ontvangen spelers die de game vooruitbestellen ook het P.1938 Suppressed Pistol. Dit is een krachtig handwapen, dat is gebaseerd op een experimenteel prototype van de Special Forces en kan goed van pas komen tijdens geheime operaties.

Naast een standaard versie van de game, zal er ook een Deluxe Edition worden uitgebracht, die naast de pre-order content ook de Season Pass bevat. Hiermee krijgen spelers na release toegang tot een tweedelige campaign op uitgebreide maps. Tijdens deze campaign kunnen spelers zich bewapenen met een groot arsenaal aan authentieke wapens uit de Tweede Wereldoorlog en hun sluipschutter aanpassen met nieuwe character-packs en wapenskins.

Sniper Elite 5 zal op 26 mei wereldwijd gelanceerd worden voor PC (via Steam, de Epic Games Store en Windows Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Xbox Game Pass.

Bekijk hier de trailer voor Sniper Elite 5 (let op, de trailer heeft een leeftijdsbeperking en is alleen beschikbaar op YouTube):

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.