Er waren twee mooie aankondigingen in de afgelopen dagen voor De Sims 4. Er komt een nieuwe Kit en de buurtverhalen krijgen een upgrade. Laten we eens kijken wat dit onze Sims brengt.

Allereerst over de nieuwe Kit, de Maximalistisch Interieur Kit. In deze kit kunnen je Sims optimaal gebruik gaan maken van patronen en kleuren. Dit keer zul je nieuw decoratiemateriaal en wilde patronen vinden waarmee je jouw huis helemaal kunt overspoelen met bloempatronen, zebrastrepen en geometrische patronen. In de Instagram post op de officiële pagina zijn al wat voorbeelden te zien. Ik vind zelf vooral het nieuwe behang wel leuk, want die heb ik toch zo onderhand wel een beetje gezien allemaal. Tijd voor wat nieuws! De Maximalistisch Interieur Kit is vanaf 21 maart verkrijgbaar voor pc en Mac via Origin en Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One.

Waar we ook nog nieuwe patronen vinden is op de tatoeage afdeling. Met de Sims Delivery Express heb je de mogelijkheid om een nieuwe collectie aan tatoeages toe te voegen voor je Sims, More Than Skin Deep. Voor deze collectie hebben de makers samengewerkt met vier vrouwelijke tattoo artiesten uit Korea, New York en Groot Brittannië met ieder hun eigen stijl. Een interview met de tatoeage artiesten en voorbeelden van hun werk vind je hier. De vier nieuwe tattoos worden in de loop van maart toegevoegd aan de game.

Dan nog even over de Buurtverhalen! In november werden de vrienden van je Sims al wat meer betrokken bij hun leven, maar daar komt nu veel meer bij verdeeld over twee onderdelen. Het eerste grote onderdeel is de toevoeging van levensveranderingen voor buurSims. Dit zorgt ervoor dat buurSims meer zullen meemaken en een rijkere levenservaring hebben. Sommige keuzes brengen hele grote veranderingen met zich mee. Een aantal voorbeelden:

  • Het adopteren van jonge Sims in hun huishouden, van baby tot peuter
  • Zwanger worden van hun wederhelft en een baby op de wereld zetten
  • Het adopteren van een hond of kat
  • Aan een nieuwe carrière beginnen of ontslag nemen, oudere Sims kunnen er ook voor kiezen om met pensioen te gaan
  • Door verschillende soorten ongevallen om het leven komen, afhankelijk van leeftijd, eigenschappen en de carrière van Sims

Het tweede grote onderdeel bestaat uit een nieuwe set spelbesturingen waarmee je kunt instellen welke levensveranderingen buurSims wel of niet kunnen hebben. Het is namelijk begrijpelijk dat je sommige dingen wel, maar andere dingen ook niet wil laten gebeuren. Buurtverhalen kunnen op een aantal manieren worden geconfigureerd:

  • Onafhankelijke configuraties: Spelers kunnen ervoor kiezen om elke soort levensverandering in of uit te schakelen en zelfs alle Buurtverhalen in specifieke huishoudens te verbieden
  • Specifieke huishoudconfiguraties: Elk huishouden kan zijn eigen configuratie hebben, zodat Simmers levensveranderingen kunnen afstemmen die logisch zijn voor de verhaallijn van dat huishouden
  • Algemene instellingen in- of uitschakelen: Standaard kunnen Buurtverhalen worden ingeschakeld voor ‘Andere huishoudens’ en worden uitgeschakeld voor ‘Mijn huishoudens’. Buurtverhalen kunnen ook volledig worden uitgeschakeld

Waar ik eerst dacht dat het misschien wel erg veel zou worden, heb ik inmiddels gemerkt dat het goed aan te passen is naar je eigen wens en dat je het zo uitgebreid of minimaal kunt laten zijn als je wil. Je hoeft er niets van mee te krijgen, maar je kunt ook helemaal op de hoogte blijven door middel van interactie met brievenbus. Deze update brengt ook nog eens twaalf nieuwe scenario’s met zich mee. Voor meer informatie over buurtverhalen kun je het blogbericht doorlezen, maar de update is nu al life, dus ga het vooral beleven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.