Whut??!! Een Jumanji videogame aangekondigd? Ik moest echt even goed kijken toen de persmailing in mijn mailbox stond. Hij gaat er echt komen: een game gebaseerd op de “game” Jumanji.

Ik weet nog goed: de geweldige film uit 1996 met wijlen Robin Williams. Wat een fantastische film was dit die wij vroeger ook behoorlijk vaak hebben gekeken en een favoriet was binnen de familie. Kinderen vinden een bordspel genaamd “Jumanji” welke tijdens het spelen echt tot leven komt.

Helaas… Jumanji – the Video Game is niet gebaseerd op deze versie van Jumanji, maar op de film Jumanji: Welcome to the Jungle uit 2017 met rollen voor Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan. Het is een vervolg, maar toch net niet hetzelfde. De kans was natuurlijk ook klein, want er was al een versie voor de Playstation 2 uitgekomen.

Bekijk de aankondigings-trailer hier:

Ofwel: “Een game voor iedereen die zoekt naar… een manier om hun wereld achter te laten. In de eerste aankondigingstrailer zie je de vier hoofdpersonages landen in de “game” waar het avontuur van het kwartet ongetwijfeld gaat beginnen.

Het persbericht verteld dat we met de “helden” op zoek moeten naar de kostbare juwelen van Jumanji. Daarnaast is het nog even de bedoeling dat de wereld gered wordt en het kwartet hun weg naar huis vindt. Dit gaat natuurlijk niet van een leien dakje; onderweg zijn er dodelijke exotische wezens, levensgevaarlijke locaties en een leger slechte stropers.

Met maximaal drie vrienden kun je het avontuur aangaan. Dit kan online of in een split-screen modus. Gelukkig zijn er gloednieuwe Jumanji-omgevingen en kun je je eigen held kiezen: Dr. Smolder Bravestone, Ruby Roundhouse, Franklin “Mouse” Finbar of Professor Shelly Oberon. Jullie zullen moeten samenwerken om “het spel” te verslaan.

Jumanji – the Video Game is vanaf 15 november 2019 verkrijgbaar voor de PC (Steam), XBOX ONE, PS4 en Nintendo Switch.

Ik kijk er naar uit, jij ook? Mocht je niet weten waar we het over hebben kijk dan zeker nog even de film Jumanji: Welcome to the Jungle en wil je het helemaal goed aanpakken begin dan bij de klassieker Jumanji uit 1996.

© 2018 BANDAI NAMCO Entertainment Europe S.A.S.
Bron: Persbericht Jumanji videogame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.