Herinner je je nog een magische Disney-game die ooit op de Nintendo DS is uitgebracht? We hebben het over Disney’s Magical World. De game werd vol enthousiasme ontvangen en er volgende een deel 2 voor de Nintendo 3DS. Deze release krijgt een remake voor de Nintendo Switch. Disney-magie op de Nintendo Switch verpakt als Enchanted Edition.

In de laatste Nintendo Direct was het een complete verrassing dat er een speciale uitnodiging binnen was gekomen. Een uitnodiging voor toegang tot een magische wereld met Mickey Mouse en vele andere Disney-personages. Ervaar vele magische momenten met Disney-vrienden en maak je eigen outfits en meubels. De werelden zijn allemaal geheel in Disney-stijl. Alle content die voorheen te downloaden was voor de Nintendo 3DS-versie is inbegrepen. Meer dan 100 Disney-karakters zijn aanwezig in Disney’s Magical World 2: Enchanted Edition in zes magische werelden. Denk aan Alice, Donald, Winnie de Poeh, Anna, Elsa, Ariel en vele andere bekende Disney-figuren.

Bekijk de magische trailer hier:

Als het ware is Disney’s Magical World een Disney-versie van Animal Crossing. Spulletjes verzamelen, opdrachtjes uitvoeren, craften. Absolute garantie voor uren, uren en uren Disney-plezier. Vergeet niet dat je alle Disney-inwoners het naar hun zin dient te maken, dus zorg absoluut voor de nodige feestjes in het café. Er komt zelfs een toefje RPG om de hoek kijken, want je dient ook te vechten om gems te winnen.

Je zou denken dat deze game gericht is op kinderen, maar niets is minder waar: ook volwassen Disney-fans kunnen hier flink wat tijd aan spenderen. Stiekem kijk ik er zelf ook naar uit, want de games op de Nintendo DS heb ik ook gespeelt en waren boven verwachting leuk om te spelen.

Disney’s Magical World 2 komt in december van 2021 uit voor de Nintendo Switch en is absoluut een aanrader voor op de verlanglijstjes. De release is al naar voren gehaald waardoor hij net op tijd is voor de zak van sinterklaas.

© Disney Published by BANDAI NAMCO