Het vierde en daarmee ook laatste seizoen van het zesde jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is inmiddels onthuld. Het nieuwe seizoen heet High Calibre en brengt een gloednieuwe Ierse verdediger, genaamd Thorn, met zich mee. Daarnaast zal het seizoen ook onder andere vernieuwingen introduceren aan de map Outback.

In High Calibre krijgen spelers de mogelijkheid om met een gloednieuwe Operator te spelen. Verdediger Thorn is uitgerust met zogenaamde Razorbloom Shells, wat werpbare proximity-apparaten zijn die een getimede ontploffing kunnen starten, nadat ze eenmaal getriggerd zijn. Spelers die niet op tijd uit het gebied van de Razorbloom Shells kunnen ontsnappen, lopen flinke schade op bij de ontploffing.

Daarnaast is Thorn een Operator met een gemiddeld pantserniveau en heeft zij een gemiddelde snelheid. Ze is uitgerust met de nieuwe UZK50Gi of de M870 als primaire wapen en met de 1911 TACOPS of de C75-AUTO als secundair wapen.

Het nieuwe seizoen brengt ook vernieuwingen met zich mee voor de map Outback. Deze nieuw ontworpen map zal meer gebalanceerd zijn dan voorheen en met name het hoofdgebouw is aangepakt. Verder zijn er nieuwe zachte muren aan de buitenkant van het gebouw geplaatst en zijn er veranderingen aangebracht aan bepaalde gebieden om beter zicht te creëren.

Verdere updates die het High Calibre-seizoen met zich meebrengt:

  • Keuze tussen blauwe, oranje en rode teamkleuren
  • Het balanceren van Operators (Finka en Echo)
  • Nieuwe regels voor Mozzie’s drones, kogelvrije camera’s, en buiten geplaatste camera’s
  • Nieuwe aanpassingsfuncties bij Operators’ Cards, overwinningsdansjes, kleuren en meer
  • Nieuwe HUD
  • Nieuwe versie van de Streamer-modus krijgt een soft launch voor een beperkt aantal content creators

De Test Server voor High Calibre is op 9 november live gegaan. Het format van de Test Server is geüpdatet en is nu open op drie verschillende momenten tijdens het seizoen. Content zal worden verspreid over drie verschillende momenten.

Daarnaast verdienen spelers van 12 tot 15 november dubbel zoveel Battle Pass points in het huidige seizoen Crystal Guard.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Bekijk hier de trailer voor High Calibre:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.