Zet je hersens maar vast aan het werk, want in de herfst komt een al bestaande Layton naar het grote scherm! En dan heb ik het niet over de bioscoop, maar over het tv-scherm, want Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot krijgt een deluxe versie voor de Nintendo Switch!

In Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot, draait het niet om Hershel Layton, maar om zijn dochter Katrielle. Professor Layton wordt vermist, dus besluit zijn dochter Katrielle dit mysterie op te lossen en gebruikt daarbij het talent wat ze van haar vader heeft geërfd, mysteries en puzzels oplossen met weinig informatie en veel inzicht. Ze komt op haar reis nieuwe vrienden tegen die haar hopelijk zullen helpen met het oplossen van de verdwijning, waaronder een pratende hond (nee, we zitten niet in Harry Potter hoor..).

De game (alweer de zevende in de serie)kwam in 2017 al naar iOS, Android en de Nintendo 3DS en een review van de 3DS versie kun je hier lezen. Deze herfst komt de game naar de Nintendo Switch en dat is denk ik wel een goede zet voor de franchise. De Nintendo Switch slaat goed aan als console en is natuurlijk ook draagbaar, waardoor je als speler misschien hetzelfde compacte gevoel kunt hebben en toch ook wat grootser kunt spelen, zonder daarmee het knusse puzzelgevoel te verliezen. Professor Layton staat natuurlijk bekend om ingewikkelde puzzels waar je veel inzicht voor nodig hebt, die soms heel makkelijk lijken maar toch moeilijk op te lossen zijn, puzzels waar je soms teveel over nadenkt en eigenlijk heel makkelijk zijn en natuurlijk een mooi verhaal. Het verhaal is niet nieuw, maar bij deze deluxe editie worden meer dan 40 nieuwe puzzels toegevoegd! Ook is het voor de Switch grafisch wat bijgeschaafd en heeft het een betere layout gekregen om het geschikt te maken voor de Switch. DLC die voor de mobiele game apart aan te schaffen waren zijn nu direct beschikbaar en er zijn meer dan 50 nieuwe outfits om uit te proberen! Genoeg nieuws voor als je het verhaal al eens hebt gespeeld.

Ik ben vooral benieuwd naar hoe het speelt op de Switch als je het touchscreen niet gebruikt. Ik heb al vele Professor Layton spellen gespeeld, altijd op de 3DS en een keer op Android, maar dan gebruikte je natuurlijk altijd het touchscreen. Ik hoop dan ook dat ze het point and click systeem goed wegzetten als je het met een controller gaat spelen. Ik zie het in ieder geval zitten om weer eens een Professor Layton game te gaan spelen, maar we zullen nog even moeten wachten tot 8 november als de game uit komt. Mooi Sint of Kerstcadeau misschien?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.