Warning! Deze review is niet geschikt voor jeugdigen onder de 18 jaar. Dit spel bevat alcohol, drugs, geweld en seks. Last but not least: don’t try this at home! Ben je hier tegen bestand? In dat geval ben je uitgenodigd voor de Alien Butt Form Party van Party Hard 2!

Party Hard is raar – geloof mij echt raar! Waar ben ik in beland? Nou, simpel je bent een doorgedraaide party- animal en moordenaar en moet zo allemaal taken voltooien. In 2015 hebben we de basic game al mogen behandelen en reviewen, maar ook diverse uitbreidingen waaronder Tycoon en opvolger Party Hard 2. De game kent inmiddels al vele die- hard fans en of ik ook onder de indruk ga zijn lees je in deze review.

Om te beginnen: ondergetekende heeft niet eerder enige vorm van Party Hard gespeeld noch er van gehoord. Na het onder ogen krijgen van deze game en dan met name de nieuwste DLC: Alien Butt Form dacht ik welke doorgesnoven geest heeft dit bedacht? Origineel is het in ieder geval wel, dat moeten we toegeven.

Party Hard kent al diverse uitbreidingen en nu is daar Alien Butt Form aan toegevoegd.
Waarschuwing vooraf: dit is raar!

De uitbreiding van Alien Butt Form bestaat uit:
– 3 nieuwe karakters: Marena (de vriendin van Party Hard Killer – een stevig drinkende danseres die mensen met haar blote handen neer kan hoeken), Mango (een gestoorde Jack Russel die wegrent van zijn geïrriteerde eigenaar en mensen op zijn vlucht elektrocuteert), last butt (woordgrap) not least Froger Delirium (een enorme kikker-man die de wereld door een waas ziet en mensen laat vliegen op ballonnen).
– 5 nieuwe story- levels
– Nieuwe vallen, items (waaronder slippers) en bazen.
Goed… terug naar de essentie van deze review.

Je kunt het zo gek niet bedenken maar je kunt op vele manieren iemand het leven ontnemen; gewoon in elkaar meppen, doodbijten of hulpstukken gebruiken en zo dingen laten ontploffen. Het gaat er bloederig aan toe in Party Hard. Binnen ieder level zijn er de nodige missies. Bijvoorbeeld vermoord zoveel mensen, pak zoveel dingen, bedrijf de liefde met een vrouwelijke hond en noem maar op. Niet de allermoeilijkste taken – zou je denken – echter is de uitvoering er van toch net even iets moeilijker. Let er wel op dat je niet wordt gesnapt door omstanders, want die bellen de politie. Vervolgens wordt je letterlijk opgejaagd, maar er is een kans dat je ook uit hun handen weet te ontsnappen door flink hard weg te rennen of je te verstoppen. En ach… een cop kill in dit fictieve spelletje kan zo nu en dan ook geen kwaad. Wordt je “gepakt” – door politie of bewakers – dan zit je kans er op en kun je helemaal opnieuw beginnen. Ja! Ook wanneer je nog maar twee elementen nodig hebt voor de voltooiing van het level. En Ja! Dit overkomt de gemiddelde speler niet 1 of 2, maar wel 16 tot 50 keer!

Geduld is een schone zaak – echter ontbreekt het mij flink aan geduld waardoor dit mij zo’n 6 uur aan speeltijd heeft gekost en ik daarin alleen nog maar het eerste gedeelte had gespeeld. Vervolgens komt er een level die vrij kort is – wanneer hij binnen 3 minuten wordt voltooid. Echter… ook dit is nog niet zo makkelijk. Gelukkig is de 3-minuten missie slechts een bijzaak en gaat het om het “hoofddoel”, bewijs vernietigen. De moeilijkheidsgraad is behoorlijk hoog en vergt het nodige inzicht en logisch nadenken. Dit is echter pas het begin en de levels lijken steeds lastiger te worden, ai!

Zoals al eerder vermeld is er in deze uitbreiding – Alien Butt Form – de mogelijkheid om met een hond; een Jack Russel (I love Jack Russels) als personage te spelen. Alleen is dit lieve hondje geen lieverdje om even te aaien en kan deze harige viervoeter party-gangers doodbijten en oh ja ook nog eens mensen elektrocuteren door over ze heen te urineren. Kan het nog vreemder? Ja! Speel dan met kikker-man Delirium!

De soundtrack van Party Hard 2 – Alien Butt Form klinkt behoorlijk prettig. Nergens heb ik mij hieraan geïrriteerd en het geeft echt die fijne eighties setting weer. Hij dendert ook nog eens lekker na in je hoofd wanneer je het spel afgesloten hebt.+

Maar toch… ook al ben ik niet in de wieg gelegd voor dit soort actie of moordgames (zombies overigens geen problemen mee) er zit een verslavend effect in. Nog één keertje proberen dan en hoppa je bent weer een uur verder. Toch nog even daar beginnen, hopelijk werkt dat. Je wilt je missies voltooien en dat is de grootste drijfveer om door te blijven spelen.

Linn’s conclusie:
Het idee en de opzet van Party Hard 2 en ook de uitbreiding Alien Butt Form zijn origineel en bijzonder grappig, echter ben ik niet in de wieg gelegd voor moordgames op onschuldige mensen in een wereld vol drank & drugs; voornamelijk door de moeilijkheidsgraad en het engelengeduld dat je moet hebben. Stealth strategy gamers zullen echter wel veel plezier beleven aan deze uitbreiding. Mijns inziens is het niet een game die je even uren achter elkaar speelt, maar eerder twee maal per week een level spelen en de “puzzel” zien op te lossen. In feite zijn het grote puzzels in een wat vreemde eighties setting met zo nu en dan een verslavingselement.

+ Origineel
+ Grappig
+ Fijne soundtrack
+ Jack Russell als personage
+ Verslavend
– Hoog moeilijkheidsgehalte
– Engelengeduld nodig
– Besturing op PC even wennen

Eindconclusie: Waar ik het uitgaansleven al een aantal jaar gedag heb gezegd bedank ik ook vriendelijk voor de invite van Party Hard 2 – Alien Butt Form.
Dat ik de uitnodiging afsla betekent wel dat er genoeg mensen op de reservelijst een felbegeerde kans krijgen om toe te treden tot Party Hard 2 – Alien Butt Form!

Party Hard is verkrijgbaar voor diverse consoles, waaronder PC en Nintendo Switch. De uitbreiding Alien Butt Form is via Steam verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje – *Klik*.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.