Onlangs maakte Nintendo bekend dat ze hun Nintendo Labo-pakket gaan uitbreiden met VR. Leuke toevoeging na de Robot- en het Voertuigenpakket, vooral omdat virtual reality steeds populairder wordt. Nu maakt Nintendo ook bekend dat ze dit pakket ondersteunt voor de Switch-games Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

In het nieuwe Nintendo Labo VR-pakket kunnen gebruikers zelf hun VR in elkaar knutselen en gebruik van maken met de bijgeleverde software. Het scherm van de Nintendo Switch wordt in het VR-pakket gebruikt als display in de bril. Dit pakket is vanaf 12 april verkrijgbaar en een klein twee weken later worden de spellen Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild geüpdatet met VR-ondersteuning. Deze update is gratis.

In Super Mario Odyssey worden er drie nieuwe mini missies toegevoegd waar de speler muzieknoten en munten verzameld. Daarnaast zijn er drie werelden te bezoeken in virtual reality. Dit zijn de werelden The Cap, Seaside en Luncheon.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild kun je volledig spelen met de VR-bril, wanneer je in het menu de optie Toy-Con VR Goggles activeert na update.

Persoonlijk vind ik dit een hele leuke toevoeging van Nintendo om naar bekende en grote Switch-games te brengen, vooral omdat virtual reality steeds populairder wordt. Waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe het is om Breath of the Wild volledig in VR te spelen. Zal er veel verschil zijn, behalve dat je met het scherm op je neus zit in plaats van in je handen?

Natuurlijk kan je alleen deze twee games spelen wanneer je in het bezit van Nintendo Labo VR-pakket dat vanaf 12 april verkrijgbaar is. De update voor Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild is gratis te downloaden vanaf 25 april.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.