Het gerucht over de komst van een Xbox One zonder diskdrive duikt al langere tijd op, maar nu is het officieel! Microsoft brengt een goedkopere versie van de Xbox One S uit die vanaf 7 mei te koop is in Nederland.

Microsoft gaat een goedkopere variant van de Xbox One S verkopen voor een adviesprijs van 230 euro. Deze console heeft geen diskdrive, waardoor de games alleen digitaal gekocht kunnen worden. De Xbox One S All-Digital Edition heeft een harde schijf van maar liefst 1 TB (terabyte) aan ruimte. Fysiek lijkt de console grotendeels op de Xbox One S, maar dan zonder de diskdrive. De console kan geen games in 4K afspelen, maar draait de video’s wel in hogere 4K-resolutie.

De games Minecraft, Sea of Thieves en Forza Horizon 3 zouden vooraf geïnstalleerd zijn op de nieuwe variant. Andere spellen kunnen in de Microsoft Store gekocht en gedownload worden.
Microsoft gaat ook een combinatieabonnement op de diensten van Xbox Live en Game Pass aanbieden. Abonnees kunnen hiermee online gamen en krijgen vrije toegang tot een verzameling games. Het abonnement zal 13 euro per maand gaan kosten. Dus de gebruiker krijgen hiermee 4 euro korting .

De lagere prijs zou de Xbox One S de goedkoopste spelcomputer van het moment maken. Het goedkopere Slim-model van PlayStation 4 wordt gemiddeld voor rond de 300 euro verkocht. Nintendo Switch heeft een adviesprijs van 319 euro. Maar ook van dat laatste zijn geruchten dat er mogelijk een goedkoper model van de Switch komt dit jaar volgens The Wall Street Journal.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.