De dochter van Lilian Venhorst heeft op Pokeballs getrakteerd op school voor haar verjaardag. Lilian deelde haar creatie in de Game Mama’s groep op Facebook en ik vroeg of ik deze te leuke traktatie mocht delen met jullie allemaal hier op de website. Dus bij deze, de watertandende uitleg voor deze leuke traktatie!

Wat heb je nodig?
* Donuts! Deze kan je kant en klaar kopen, maar zijn eventueel ook zelf te maken
* Glazuur zakjes van Dr. Oetker
* Rode kleurstof
* Dropveters (Rotella) van Haribo
* Kommetjes of bakjes
* Lepels om de kleurstof aan te brengen
* Bakpapier
* Volle maag (anders blijf je misschien voorproeven!)


Stap 1
Leg de donuts, voor deze traktatie zijn er 29 gebruikt, neer op een bakpapier zodat ze niet aan je werkvlak vast gaan plakken.



Stap 2

Pak de dropveters erbij, voor deze traktaties zijn er twee zakjes drop gebruikt, en maak een rondje om de opening in het midden van de donut. Daarna pak je nog twee stukjes dropveter die je erop legt zodat je twee helften creëert. Een bovenkant en onderkant. Dat de dropveter los ligt geeft niets, komt goed. Het laatste stukje van de dropveters zijn misschien iets te gekruld en niet handig om te gebruiken.

Stap 3
Maak de glazuur volgens de beschrijving op het zakje van Dr. Oetker, voor deze traktatie zijn er vier zakjes glazuur gebruikt. Gebruik de helft van het glazuur, twee zakjes, en druppel hier de rode kleurstof doorheen tot de gewenste kleur rood. Met een theelepel maak je de onderste helft van je donut met het glazuur rood.


Stap 4
Als je alle donuts voorzien hebt van de rode glazuur is het tijd om de witte glazuur erop aan te brengen. Ook dit doe je weer met een lepel en zo ligt ook meteen de dropveter vast geplakt. Als ze dan klaar zijn gaan ze de koelkast in, zodat het glazuur kan uitharden.


Stap 5
Trakteren maar!

Natuurlijk kan je dit ook maken van koekjes die je zelf gaat bakken. Mocht je dit allemaal teveel werk vinden, kan je ze ook bestellen via Donut.nl.

Foto’s van Lilian Venhorst

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.