Zoals sommigen van jullie misschien weten ben ik onlangs verhuist, er komt bij een verhuizing veel op je af en er moet veel geregeld worden.  Als gamer is er altijd één ding net iets belangrijker dan de rest en dat is; goed internet! Maar dat goede internet willen we natuurlijk wel voor een goede prijs!

Als gamer wil je natuurlijk altijd online kunnen zijn. Niet alleen als je jouw favoriete mobiele game speelt, maar ook als je met je teammaatjes via diverse netwerken met elkaar wilt spreken over de online trainingen die je wilt doen. Tactieken die besproken worden, je aanmelden voor een toernooi, allemaal handig om overal en altijd te kunnen doen. Je hebt dus niet alleen goed en stabiel internet nodig, maar het liefst ook een goede bandbreedte, zodat er tegelijk TV gekeken kan worden en ook meerdere mensen tegelijk online kunnen gamen, zonder problemen.

Ik ben op zoek gegaan naar een goede provider en kwam eerst bij de standaard bekende providers uit en het is toch lastig om ze te vergelijken. Ze bieden allemaal net een andere actie aan, net andere zenders en ook de snelheden kunnen enorm verschillen. Dus heb ik gebruik gemaakt van een vergelijkingssite om het perfecte internet abonnement te vinden. Op Internetvergelijk kun je allereerst, en erg belangrijk, controleren wat er bij jou beschikbaar is. Ik kan wel heel erg graag glasvezel willen, maar aangezien de kabels er niet liggen gaat het niet gebeuren. Je kiest dus wat je wil, Internet, TV en Bellen of alleen Internet en TV of alleen Internet en voert je postcode in.  Ik kreeg 23 mogelijke internetabonnementen en dan kan je links een aantal keuzes maken. Zo kun je kiezen tussen de verbindingsmogelijkheden, in mijn geval ADSL of Kabel. Bij ADSL zit ook VDSL (alleen beschikbaar als je binnen 100 meter van de aansluitkast woont). Het nadeel van ADSL is dat 20Mb je maximale snelheid is en je dit eigenlijk nooit haalt, daarnaast neemt TV kijken al minimaal 8 Mb dus het is niet ideaal voor een huishouden van gamers. VDSL kan hogere snelheden aan, maar dan moet je wel strategisch wonen. De site noemt het, voor het gemak, allebei ADSL. In mijn geval was ADSL en Kabel mogelijk en dan ga je kijken naar welke snelheid je minimaal wil hebben, of je HD zenders belangrijk vindt of niet en je kunt ook specifieke zenders kiezen, zodat je alleen de abonnementen te zien krijgt die aanbieden wat jij nodig hebt. Ben je iemand die graag alles later terug kijkt? Dan kun je ervoor kiezen dat je alleen pakketten te zien krijgt met bijvoorbeeld, video on demand, opnemen of begin gemist.

Heb je alle keuzes gemaakt en dus precies samen gesteld wat jij wil hebben? Dan is het nu tijd voor de prijsvergelijking. De site selecteert automatisch van goedkoop naar duurder en laat meteen zien welke snelheid je krijgt bij dat abonnement, type zenders, kosten van vast bellen (zou je dit gekozen hebben in het begin) en dan, heel belangrijk, de prijs. Wat ik fijn vind aan internetvergelijk is dat hij je ook de jaarprijs geeft. Op deze manier kun je eerlijk vergelijken wat het je gaat kosten, zonder je blind te staren op die tijdelijke aanbiedingen. Ik heb mijn nieuwe provider gekozen en ben erg tevreden, maar ik heb ook gezien dat elk jaar switchen wel zo voordelig is, dus volgend jaar bezoek ik de site zeker weer!

 

 

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.