Bij ons thuis zijn we dol op LEGO, manlief, dochterlief, zoonlief en ik natuurlijk niet te vergeten. Zoals je ziet heb ik het over mijn kindjes en een van de verschrikkelijkste dingen is als je kindje ernstig ziek is en dan in het ziekenhuis ligt. Michiel van de website Bouwsteentjes.info wil de zieke kindjes een hart onder de riem steken en is een polybag verzamelactie gestart om zoveel mogelijk kindjes blij te maken met een zakje LEGO.

Voor de mensen die niet zo bekend zijn met LEGO, een polybag is een klein zakje LEGO van een bepaald merk of thema. Hierbij zijn een klein aantal blokjes en een boekje aanwezig om een leuk setje te maken en dan mee te spelen of naar te kijken, net wat je wilt.

Zoals ik al had beschreven is Michiel van Bouwsteentjes.info de actie gestart en gebruikt hierbij zijn website om de actie te promoten. Nu ben ik een LEGO liefheb(st)er en volg ik deze website al geruime tijd en zo kwam ik ook in aanraking met deze actie, Draag een Bouwsteentje bij. Tijdens deze actie worden er zoveel mogelijk , ongeopende, polybags van LEGO verzameld en uitgedeeld aan de kinderen die onder andere liggen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht en het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen.

Op het moment zijn er al 870 polybags ingezameld, dus 870 blije gezichtjes, en ook jij kan nog je bijdrage leveren, zoals wij dit ook hebben gedaan. Namens Female-Gamers sturen wij een doosje met LEGO polybags op om in elk geval een aantal kinderen blij te maken hiermee. Het opsturen kan nog tot en met 30 november 2018! Alles dat na deze datum binnen komt zal voor volgend jaar blijven liggen.

Ik ben zelf naar de Kruidvat geweest en heb een aantal polybags gehaald maar je kan ook online wat bestellen en direct naar Michiel laten sturen. Op de website staan een aantal webshops die bekend zijn met de actie waar je LEGO aan kunt schaffen. Kleine moeite en elke polybag is er toch weer eentje. Alles over deze Draag een Bouwsteentje bij actie staat te lezen op de website bouwsteentjes.info.

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.