Sommige keuzes komen je duur te staan. Met de gratis app Choices wordt dit nogmaals even flink bevestigd! De afgelopen weken werd mijn instagram vol gespamd met reclame over de app Choices. Ondanks dat ik geen GTST meer kijk hou ik nog wel steeds van een klein beetje soap en drama. Dus ik heb de app Choices gedownload om een van hun verhalen te spelen. Dat is een plus aan de app Choices er zijn ontzettend veel verhalen waar jij uit kan kiezen. Voor mij is het een hele tijd geleden dat schooldrama een werkelijkheid was. Dus tijd om even terug te gaan in de tijd en me vol in de drama’s van tieners te storten.

In het begin mag je kiezen of je als man of vrouw het verhaal in wil gaan. Je krijgt een paar diamanten en sleutels waarmee je antwoorden, items en nieuwe hoofdstukken kan kopen. Ik stap mijn verhaal in als een vrouw en vertik het om in het begin meteen de gekregen diamanten te besteden aan een iets uniekere outfit. Ik ben wel gewoon Tiffany, lekker overdreven Amerikaanse High School naam toch. Al snel kom ik erachter dat ik heel snel door mijn diamanten heen jaag met verhaal bepalende antwoorden. Om echt invloed te hebben op je verhaal moet je al snel extra diamanten kopen. De snelheid waarmee je diamanten verzameld door te spelen en video’s te bekijken is veel te beperkt. Een antwoord wat je eigenlijk zou willen geven kost al gauw net iets meer diamanten dan je op je account hebt. Even lekker door het verhaal heen spelen en een nieuw hoofdstuk starten lukt ook niet echt. Je hebt hiervoor sleutels nodig. Als je niet speelt spaar je maximaal maar twee sleutels op en wil je dan toch doorspelen kan je of nieuwe sleutels kopen of weer twee uur wachten voor een nieuwe sleutel.

Het heeft mij ongeveer twee dagen gekost om een verhaal met 15 hoofdstukken uit te spelen. Hierin heb ik 8 van de 13 foto’s weten te verzamelen en dit alles zonder, ondanks de verleiding, in-app aankopen te doen. Alles binnen deze app is erop gebouwd om jou zoveel mogelijk in-app aankopen te laten doen. Wil je nu al een nieuw hoofdstuk spelen koop extra sleutels! Wil je met jouw liefde een romantisch avondje op het dak van je school koop wat extra diamanten. Kortom de keuzes die je hebt kunnen je erg duur komen te staan. Dit had voor mij echt wel minder gemogen. Persoonlijk vraag ik me ook af of deze tactiek ook echt bij volwassen gamers werkt. Of dat deze markt echt puur is gericht op jonge spelers die de verleiding niet kunnen weerstaan. Het is erg jammer want de app Choices op zichzelf is een erg leuk concept en de verhalen zijn leuk uitgewerkt. Persoonlijk zouden ze denk ik een grotere doelgroep bereiken en meer geld verzamelen wanneer ze je de mogelijkheid bieden een verhaal compleet te kopen.

Mijn conclusie: Choices is een leuke app als je genoeg geduld hebt, je genoegen neemt met een minder leuke outfit en je de verleiding goed kan weerstaan van extra in-app aankopen. De app Choices is via deze link verkrijgbaar in de appstore en via deze link verkrijgbaar op Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.