We moeten nog even geduld hebben en dan is Keulen weer het kloppend hart van gaming! Wat kunnen we van deze editie verwachten? Je leest het hier! Gamescom het event in Europa waar vele gamers,  waaronder ook wij, ieder jaar naar uitkijken. Van 22 augustus tot en met 26 augustus is Keulen weer omgetoverd tot de gaming hoofdstad van Europa. Ook dit jaar zijn wij van Female-Gamers erbij om alvast een kijkje te nemen bij de aankomende games. Maar niet alleen games, ook de nieuwste gadgets op gaming gebied kun je op Gamescom vinden.

Gamescom City Festival
Nu kan ik uiteraard eerst vertellen over alle games die er te zien zijn, maar Gamescom biedt zoveel meer dan alleen het Gamescom event zelf. In de stad is er namelijk een heus festival aan de gang. Een van mijn favoriete Duitse rap bands, Antilopen Gang, zal ook optreden op de Hohenzollernring stage! Op dit podium treden vrijdag Jomo, Antilopen Gang en Fünf Sterne Deluxe op. Zaterdag vind je er Fortuna Ehrenfeld, KLEE en Kettcar. Op zondag sluiten Cat Ballou, Kasalla en Querbeat het festival op Hohenzollernring af. Maar ook op de Porta-Stage op Rudolfplatz zijn er leuke artiesten te bewonderen. Vrijdag geven Lagerfeuer Deluxe All Stars: Corinne Bahia, Juri, Dan O’Clock en Das Lumpenpack een feestje. Zaterdag kun je swingen op Andi Teller, Planschemalöör en Team Rhytmusgymnastik. Om op zondag af te sluiten met Reim in Flammen, Def Benski en Alte Bekannte. Zoek de artiesten zeker van tevoren even op op spotify zodat je alvast lekker in de juiste sfeer komt!

Handtekeningen scoren en meer!
Ook Duitsland heeft zo zijn eigen gaming youtube sterren zoals Herr Currywurst. Alleen al door zijn naam ben ik fan, liefde voor de currywurst! Enfin via deze link zie je van wie je allemaal een handtekening kan scoren en waar. Maar je kan ook een potje lasergamen op Gamescom en wat dacht je van even uitrusten op het gaming strand?! Het radiostation bigFM verzorgt de muziek. Hou je van actie dan kan je die vinden bij de Red Bull Action Area waar er verschillende demonstraties gehouden word. Cosplayers kunnen hun hart ophalen bij het Gamescom Cosplay Village. Hier vind je echt alles wat met cosplay te maken heeft. Genoeg te doen dus op Gamescom naast alle games!

Games op Gamescom
Gamescom zou geen Gamescom zijn wanneer je je niet zou kunnen laten onderdompelen in games. Ieder jaar vind ik het weer even heerlijk om op de rustigste dag over het commerciële gedeelte van Gamescom te wandelen. De ene stand nog groter en mooier dan de andere. Overal licht, geluid en beelden die op je afstormen en je gamershart sneller laten kloppen. Uiteraard zullen alle grote uitgevers aanwezig zijn op Gamescom, maar vergeet vooral ook niet de verschillende indie-developers te bezoeken met hun games. Vaak vind je hier de meeste pareltjes en het zou zonde zijn om die te missen. Daarnaast heb je bij de indie-developers niet zulke lange wachtrijen als bij de grote uitgevers. Voor wat tips om jouw Gamescom ervaring nog beter te maken klik je op deze link en om alvast wat routes in te plannen vind je meer info via deze link. Naast games zijn ook alle bekende producenten van jouw gaming gear aanwezig. Even in het echt de nieuwe super roze headphone van Razer bekijken? De nieuwste toetsenborden van Logitech bewonderen. Of informatie krijgen over de laatste cases en andere hardware voor jouw ultieme gaming ervaring. Je vind het allemaal op en tijdens Gamescom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.