Begin 2021 kondigde Jagex aan ter eren van hun 20-jarig bestaan dat RuneScape naar de mobiel gaat komen dit jaar. Deze zomer maar liefst. Spelers kunnen alvast pre-orderen en ontvangen leuke extra’s zoals XP-boost en in-game beloningen.

Vanaf de zomer kan je in plaats van op PC ook RuneScape spelen op jouw iOS en Android telefoon. Heel fijn voor onderweg of als je op vakantie bent straks. Het voordeel is de game is gratis te pre-orderen. De app-game ondersteunt volledige cross-platform-gameplay en progressie tussen mobiel en PC en komt volledig met alle quests, personages en locaties. De game is volledig gepersonaliseerd voor de mobiele gebruik. De weergave en bediening zijn aangepast en ook de tutorial is vernieuwd. Menu’s, iconen, tekst en texturen zijn allemaal opnieuw ontworpen en gevechtsmechanismen zijn aangepast voor mobiele spelers.

Spelers kunnen nu de game pre-orderen via de App Store of Google Play Store en ontvangen exclusieve beloningen. Er zijn vijf exclusieve cosmetische beloningen vrij te spelen, waaronder een kapsel, teleportapparaat, zwaard, harnas en een huisdier. De grootste beloning is het Crux Egal-harnas en levert een XP-boost van 50% over een periode van zeven dagen. Zeven dagen lang non-stop jouw fishing, woodcutting of een van de andere skills verhogen.

Na Old School RuneScape voegt RuneScape zich ook bij de groep dat straks speelbaar is op het kleine scherm. De iOS- en Android-edities van Old School RuneScape zijn een groot succes. Al meer dan 8 miljoen apps geïnstalleerd en een score van 4,8 uit 5 in de mobiele app stores. Dus dat belooft veel goeds voor de origine RuneScape-game voor op de mobiel.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.